Riyad’da 17 Temmuz’da meydana gelen ve elektrik tesisatından çıktığı değerlendirilen yangında hayatını kaybeden 4 Türk vatandaşının cenazeleri, Suudi Arabistan’daki işlemlerin tamamlanmasının ardından uçakla Hatay Havalimanı’na gönderildi.
Havalimanında cenazeleri bekleyen aile yakınları ve vatandaşlar, tabutların cenaze araçlarına konulduğu sırada gözyaşlarına hâkim olamadı. Cenazeler, gerekli işlemler için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Çalışmak amacıyla Suudi Arabistan’a gittikleri ve aynı evde kaldıkları öğrenilen Ali Şahin Elma, Erkan Bent, Salih Çakır ve Sinan Çay’ın Samandağ ilçesinde toprağa verilmesi bekleniyor.
Sinan Çay’ın cenazesinin 24 Temmuz Cuma günü saat 10.00’da Samandağ Devlet Hastanesi morgundan alınacağı, cenaze namazının ardından saat 11.00’de Tekebaşı Mahallesi Asri Mezarlığı’nda toprağa verileceği bildirildi. Diğer üç vatandaşın cenaze programlarının ise aileleri tarafından açıklanması bekleniyor.

