Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ROBO-YÜK Takımı Türkiye Şampiyonasında Parladı

Antalya’da düzenlenen Robotex Türkiye

Antalya’da düzenlenen Robotex Türkiye Şampiyonası’nda Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü’nün ortaokul ROBO-YÜK robotik takımı, Türkiye’yi gururlandırdı. 5 ülkeden 400’den fazla takım arasında yarışan ROBO-YÜK takımı, çetin rekabetin içerisinden sıyrılarak önemli başarılar elde etti.
ROBO-YÜK takımı, İleri Seviye Çizgi İzleyen kategorisinde Türkiye birincisi olarak zirveye otururken, Mini Sumo kategorisinde de Türkiye dördüncülüğünü kazandı. Bu başarılarının meyvesini toplayan ekip, 2024 Robotex International’da Estonya’da ülkemizi Avrupa’da temsil etme hakkı kazandı.
Yükseliş Koleji Genel Müdürü Aykut Davut Öktem, öğrencilerin ve takım koçlarının gayretleriyle elde edilen bu uluslararası başarının, okulun bilim ve teknoloji alanındaki yatırımlarının önemli bir göstergesi olduğunu belirtti. Öğrencilerin küresel platformlarda rekabet edebilir bireyler olarak yetiştirilmesinin misyonlarını bir kez daha kanıtladığını vurgulayan Öktem, tüm öğrencileri ve emeği geçenleri kutladı ve Estonya’daki yarışmalarda başarılar diledi. – Yusuf Cemil Karaçay-