Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Robot Teknolojisinde Dünya İkinciliği

Bahçeşehir Koleji Hatay Kampüsü

Bahçeşehir Koleji Hatay Kampüsü öğrencileri, Estonya’da gerçekleşen Robotex International’da Dünya ikincisi oldu ve bayrağımızı dalgalandırdı.

Bahçeşehir Koleji’nin Dünya derecesi elde ettiği Robotex Internatonal, Dünya’nın en büyük robot festivali olarak, merkezi Tallinn-Estonya’da bulunan; Finlandiya, Amerika, Çin gibi ülkelerde faaliyet gösteren bir robotik organizasyon olarak tanımlanıyor. Mühendisleri, yöneticileri ve öğrencileri bir araya getiren, dünya üzerinde 18 ayrı noktada var olan bu organizasyonda amacın, robot teknolojisini dünya genelinde yaygınlaştırmak ve üreten bir nesil yetiştirmek olduğu açıklandı.
Yaklaşık 3.000 yarışmacı ve 10.000 ziyaretçinin katıldığı Estonya’daki yarışmada, kendi ülkelerinde şampiyon olan takımlar sahne aldı. 2-3 Kasım tarihlerinde, Antalya’da Türkiye ayağı gerçekleşen Robotex’de Türkiye Şampiyonu olan Bahçeşehir Koleji Hatay Kampüsü “ZEUS” Takımı, Estonya’daki Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanarak, “Akıllı Şehirler” (Ülemiste City Kratt) kategorisinde Dünya 2.si oldu.
Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi ile Anadolu Lisesi öğrencileri; Ekin Arda Kerimoğlu, Defne Su Kılıçlar, Hasan Görkem İnal, İsa Murat Tümer, Özgür Arusoğlu, mentörleri Orhan Çevik liderliğinde yaptıkları projede, Türkçe ve İngilizce uzaktan telefon ile sözlü komut alabilen bir robot tasarlayarak, bu robotlarla şehrin sorunlarına hızlı ve pratik çözümler üretmeyi hedeflediler. Öğrenciler, robotun tasarım, yazılım, elektronik, mekanik gibi tüm aşamalarında, Hatay Kampüsü Bilim Merkezi’nde okul dışı zamanda çalışma yaptılar.
Bahçeşehir Kurucu Temsilcisi Serdal Aslan, elde edilen Dünya ikinciliği derecesi ile ilgili olarak şunları söyledi:
“2016 yılında Bahçeşehir Koleji’ni Hatay’a kazandırdığımızda, hedefimiz, değişen dünyayı takip edebilen ve üreten bir nesil yetiştirmekti. Bu hedef doğrultusunda yapılan bu tarz projeler ve alınan bu dereceler ile hedeflerimize adım adım ilerliyoruz. Başarılarımızın Türkiye sınırlarını aşıp Dünya çapında olması, bizi hem çok gururlandırıyor hem de sorumluluk yüklüyor. Hatay Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak, Hatay’ımızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Bu başarılarda emeği geçen tüm ekibimi ve öğrencilerimi yürekten kutluyorum” dedi. –Cemil Yıldız-