Roger Waters’tan Filistin’e destek

Ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters, Filistin’e destek amacıyla düzenlenen özel bir etkinlikte Londra’da sahne aldı. Euston St. Pancras Kilisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Waters’a Yusuf İslam (Cat Stevens) ve rapçi Lowkey eşlik etti. Waters, konuşmasında Gazze ve Filistin’deki zor durumu vurgulayarak duygusal bir mesaj verdi. “Wish You Were Here” şarkısını Filistin için söyleyeceğini […]

Ünlü İngiliz rock grubu Pink Floyd’un kurucularından Roger Waters, Filistin’e destek amacıyla düzenlenen özel bir etkinlikte Londra’da sahne aldı. Euston St. Pancras Kilisesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Waters’a Yusuf İslam (Cat Stevens) ve rapçi Lowkey eşlik etti.
Waters, konuşmasında Gazze ve Filistin’deki zor durumu vurgulayarak duygusal bir mesaj verdi. “Wish You Were Here” şarkısını Filistin için söyleyeceğini belirterek, dinleyicilere insan hakları ve adalet mücadelesi çağrısında bulundu. Ayrıca, İşçi Partisi’nin Holborn ve St. Pancras seçim bölgesindeki milletvekili adayı Andrew Feinstein’a destek çağrısında da bulundu.
Yusuf İslam, Gazzeli çocuklar için “Wild World” şarkısını seslendirirken, rapçi Lowkey ise “Filistin Asla Ölmeyecek” adlı şarkısını performansına dahil etti. Etkinlik, Filistin’e destek sloganları ve sanatçıların performanslarıyla son buldu.
Öte yandan, etkinliğin düzenlendiği kilise önünde bir grup İsrail destekçisi de protesto gösterisi düzenleyerek tepki gösterdi. – Meriç Demiray-

Exit mobile version