Rönesans Rezidans davasında üçüncü duruşma başladı

Hatay’da, deprem sırasında yıkılan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans ile ilgili dava kapsamında üçüncü duruşma yapılıyor. 6 Şubat depreminin vurduğu Antakya’da en fazla ölüm, Ekinciler Mahallesi’nde bulunan ve “Cennetten bir köşe” sloganıyla pazarlanan Rönesans Rezidans’ta meydana gelmişti. Antiş Yapı tarafından inşa edilen 250 dairelik rezidans, depremin ardından saniyeler içinde yerle bir olmuş ve […]

Hatay’da, deprem sırasında yıkılan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans ile ilgili dava kapsamında üçüncü duruşma yapılıyor.

6 Şubat depreminin vurduğu Antakya’da en fazla ölüm, Ekinciler Mahallesi’nde bulunan ve “Cennetten bir köşe” sloganıyla pazarlanan Rönesans Rezidans’ta meydana gelmişti. Antiş Yapı tarafından inşa edilen 250 dairelik rezidans, depremin ardından saniyeler içinde yerle bir olmuş ve yüzlerce insan enkaz altında kalmıştı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturma geçtiğimiz aylarda tamamlanmış ve hazırlanan iddianame Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti. Dava süreci Nisan ayında başlamış, ikinci duruşma ise Temmuz ayında gerçekleştirilmişti. Bugün ise üçüncü duruşma yapılıyor.

Depremzedelerden Adalet Çağrısı

Rezidans enkazında ablası ve yeğenini kaybeden Cemile İncili, duruşma öncesinde yaptığı açıklamada, sorumluların “kasıtlı adam öldürme” suçundan yargılanmasını talep etti. İncili, “Ben ablamı ve yeğenimi depremde kaybettim. Kendim de ikinci gün enkazdan kurtarıldım. Ablam ve yeğenimle aynı evdeydik ama onlardan hiçbir iz bulunamadı, mezarları bile yok. Hakimden bugün suçluların kasıtlı adam öldürmeden yargılanmasını bekliyoruz. Hepsinin ceza almasını istiyorum, çünkü hepsi suçlu” dedi.

Davanın seyri, kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor ve duruşmalar depremde yakınlarını kaybeden birçok vatandaş tarafından izleniyor.

Exit mobile version