Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 6 Şubat 2023 tarihli depremlerde yıkılan ve çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği Hatay’daki Rönesans Rezidans’ın inşasını gerçekleştiren Antis Yapı firmasının ortaklarından Hüseyin Yalçın Coşkun, Sırbistan’da ölü bulundu. Edinilen bilgilere göre, Coşkun’un ölüm nedeni henüz netlik kazanmadı.
Antakya Gazetesi’nin ulaştığı bilgilere göre, Coşkun’un cansız bedeni Sırbistan’da bulundu. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, ölüm nedenine dair resmî bir açıklama yapılmış değil.
Hakkında Kırmızı Bülten Çıkarılmıştı
Depremlerin ardından Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hakkında gıyabi tutuklama kararı verilen Hüseyin Yalçın Coşkun’un yurt dışında olduğu belirlenmişti. Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’nce yürütülen süreç kapsamında, Coşkun’un yakalanması amacıyla Interpol üzerinden kırmızı bülten çıkarılmıştı.
Mehmet Yaşar Coşkun Tutuklanmıştı
Rönesans Rezidans’ın diğer ortağı ve Antis Yapı’nın yetkilisi Mehmet Yaşar Coşkun, 10 Şubat 2023’te İstanbul Havalimanı’nda Karadağ’a kaçmak üzereyken yakalanarak 11 Şubat’ta tutuklanmıştı. İfadesinde, “Rönesans Rezidans’ın neden yıkıldığını ben de bilmiyorum” diyerek savunma yapan Coşkun, Karadağ’a seyahatinin daha önceden planlandığını ileri sürmüştü.
Ne Olmuştu?
Hatay’ın Antakya ilçesinde yer alan ve “cennetten bir köşe” sloganıyla pazarlanan Rönesans Rezidans, 6 Şubat’taki depremlerde tamamen yıkılmış ve yüzlerce kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetmişti. Yapıya ilişkin sorumluluğu bulunan kişi ve kurumlar hakkında başlatılan adli süreç devam ediyor.
Soruşturma Sürüyor
Türkiye ve Sırbistan makamlarının koordinasyon içinde yürüttüğü sürecin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.