Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rönesans Rezidans’a ilişkin dava başladı

Hatay’da asrın felaketinde bine

Hatay’da asrın felaketinde bine yakın insana mezar olan Rönesans Rezidans’a ilişkin dava, Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ilk duruşmayla başladı.
Asrın felaketinde Hatay’da binlerce bina yerle bir olurken, yaklaşık 25 bin insan hayatını kaybetmişti. Depremin yok ettiği Antakya ilçesinde en çok ölüm Ekinciler Mahallesi’nde ‘Cennetten bir köşe’ vaadiyle satılan Rönesans Rezindans’ta yaşanmıştı. Bine yakın insanın hayatını kaybettiği 250 daireden oluşan Rönensans Rezidans, depremde saniyeler içinde yerle bir olmuştu. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Soruşturma Bürosu tarafından başlatılan soruşturma geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Hazırlanan iddianame Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti. Rönesans Rezidans ile ilgili dava bugün görülen ilk duruşma ile başladı. Rönesans Rezidans’ta yakınlarını kaybeden vatandaşların da yer aldığı duruşmaya rezidansın müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden, Ö.A., M.H.E. ve B.S. ise mevcutlu olarak katıldı.

Konuyu yakından takip eden CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara başlayan Rönesans Rezidans davasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Kara yaptığı açıklamada başlayan davanın Kamu görevlileri başta olmak üzere tüm sorumluların hak ettikleri cezayı alması gerektiğini belirterek kayıpların geri gelmese bile verilecek cezalar ile acıların bir nebze de olsa hafifleyebileceğini ifade etti.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara’nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde; “Hatay’da Rönesans Sitesi’nde bin, Kahramanmaraş Ebrar Sitesi’nde ise bin 400’den fazla yurttaşımız, ihmaller zinciri sonucunda hayatını kaybetti. Tüm uyarılara rağmen alınmayan önlemler, sadece dört saniye içinde binlerce ocağa ateş düşürdü. Bugün Hatay 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde Rönesans Sitesi’nin; Kahramanmaraş 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde ise Ebrar Sitesi davasının duruşması yapılacak. Her iki sitede de yakınlarını yitiren ailelerin talebi adaletin yerine getirilmesinden başka bir şey değil. Kamu görevlileri başta olmak üzere tüm sorumluların hak ettikleri cezayı alması kayıplarımızı geri getirmese bile acılarımızı bir nebze olsun hafifletebilir.” – İlyas Yiğit-