Ruhsatsızlar, vergi ödemeyenler!

Sektörün sorunları masada… Gayrimenkul sektörü temsilcileri, piyasada bu işi ruhsatsız yapan, vergi ödemeyen kişilerin Maliye, Belediye ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün takibinde olması için görüşmeler yapılabileceğine dikkat çekti. İskenderun ve bölgesinde faaliyet gösteren, gayrimenkul alım satım işleri ile iştigal eden işletme sahipleri İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) sorunlarını anlattı, çözüm için işbirliği çağrısı yaptı. TMMOB […]

Sektörün sorunları masada…

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, piyasada bu işi ruhsatsız yapan, vergi ödemeyen kişilerin Maliye, Belediye ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün takibinde olması için görüşmeler yapılabileceğine dikkat çekti.

İskenderun ve bölgesinde faaliyet gösteren, gayrimenkul alım satım işleri ile iştigal eden işletme sahipleri İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) sorunlarını anlattı, çözüm için işbirliği çağrısı yaptı. TMMOB İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ile bir araya gelen, İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Kerem Özdemir başkanlığındaki sektör temsilcileri, piyasada bu işi ruhsatsız yapan, vergi ödemeyen kişilerin Maliye, Belediye ve Ticaret İl Müdürlüğü’nün takibinde olması için görüşmeler yapılabileceğine dikkat çekti.

-ODA HEDEFİ-

Gayrimenkul alım satım alanında faaliyet gösteren işletme sahipleri, seslerini daha gür çıkarmak için Hatay genelinde Oda kurma çalışması da yaptıklarını belirterek, gayrimenkul ve emlak sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri bir çatı altında tutmayı hedeflediklerini belirttiler.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise Gayrimenkul alım satım işleri ile iştigal eden işletme sahiplerinin sorunlarını dinleyerek, “Mevzuata uygun bir şekilde çalışmalar yapılması için yetkili kurumlarla görüşeceğiz” dedi.

Tamer Yazar

Exit mobile version