Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Uzm. Psikolojik Danışman Metin HAMURCU
Uzm. Psikolojik Danışman Metin HAMURCU

RUHUMUZ ‘YANGIN ‘YERİ

Ülkemizin ve şehrimizin dört bir yanı yanıyor,güzelim masum ağaçlar ve orman canlıları ölüyor,yok oluyor.

Bugün Ortadoğu malumunuz ,savaşlar ,bombalar,çeteler,açlık … Tüm bunlar olunca da çoğumuzun aklına acaba bir komplo mu ,bilinçli mi yakılıyor düşüncesi geliyordur. Böyle düşünmek normal bir şey bu arada ,çünkü çevremiz her gün büyük olaylarlarla çevrili ve insan çevresinden bağımsız değil onlarla şekillenen bir canlı.

Gazze olayları, Suriye olayları, İsrail-İran gerginliği derken doğa,diğer canlı türleri artık ikinci planda gibi oldu, Gazze’de yaralanmalar 250bin civarı ölümler 60bin civarı mesela.

Ancak ağaçların tek vazifesi insanlığa fayda ; yağmur yapar ,oksijen yapar, bitki verir,canlıları besler ,gölge verir, görsellik verir ,huzur verir keza ceylan,geyik,kaplumbağa,tavşan hepsi kendi ekosisteminde zararsız birer canlı.

Bu bölgeler yangın potansiyeli gibi olan yerler(özellikle yazın) yangın ihtimalini göz ardı etmemek için itfaiyeye araç ve ekibini artırma,yeni yollar açmak, uçak takviyesi yapmak, hazırda su alınacak bölge bulundurmak gibi görevler yönetici kadrolara düşüyor. Bugün bir ağaç kolay yetişmiyor ve hayvan ,ağaçların kaybı bize daha da kuraklık, fazlaca beton ve kirli hava getirecek maalesef..

Şimdi vakit yeniden yeşillenme vakti..

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SON HABERLER