Ruslar bizi seviyor

Rusya-İle Ukrayna arasındaki savaş en çok Türkiye’ye yaradı. Savaştan sonra Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülke Rusya olurken en çok ev alanlar da yine Ruslar oldu. Kültür ve Turizm bakanlığının verilerine göre yılın ilk İlk 5 ayında Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu geçen yıla göre yüzde 110,12 artış ile birinci olurken […]

Rusya-İle Ukrayna arasındaki savaş en çok Türkiye’ye yaradı. Savaştan sonra Türkiye’ye en fazla turist gönderen ülke Rusya olurken en çok ev alanlar da yine Ruslar oldu. Kültür ve Turizm bakanlığının verilerine göre yılın ilk İlk 5 ayında Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu geçen yıla göre yüzde 110,12 artış ile birinci olurken Almanya yüzde 20,75 artış ile ikinci, Bulgaristan ise yüzde 11,64 artışla üçüncü oldu. Bu ülkeleri İngiltere  ve İran izledi.

TUİK’in Ağustos ayı verilerine göre yılın ilk çeyreğinde Türkiye’den tam 2ofarklı ülke vatandaşı konut ayıp Türk vatandaşı oldu. En fazla konut alanlar ise 772 ile Ruslar olurken272 konut ile İranlılar ikinci 204 konut ile de Iraklılar üçüncü sırada yer aldı.

Uzmanlar Rusların Türkiye’ye olan ilgisini  iki gerekçeye dayandırıyor. Bunlardan birincisi Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Batının Ruslara ambargo uygulaması.  İkinci gerekçe ise  Türkiye her anlamda çok ucuz olması.  Türkiye’nin Rusya’ya coğrafi yakınlığı da tercih seçeneklerinden bir diğeri.

Exit mobile version