Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Saadet’ten ittifak iddialarına yanıt:

Kayıtsız Şartsız Teslim Olmamız

Kayıtsız Şartsız Teslim Olmamız İstendi!

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Necmettin Çalışkan, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusundaki ittifak iddialarıyla ilgili açıklamasında, AKP’lilerin Saadet’i kayıtsız şartsız teslim almak istediklerini söyledi. Hafta sonunda Partisinin Hatay İl ve İlçe Teşkilatı Antakya İstişare Toplantısı’na katılan GİK üyesi Necmettin Çalışkan, toplanacak 100 bin imza ile beraber aday belirleyeceklerini belirtti.
Saadet Partisi GİK Üyesi Dr. Necmettin Çalışkan, son günlerde Saadet Partisi’ne büyük teveccüh olduğunu belirterek şu görüşleri savundu:
“Saadet Partisi’nin kilit rolde çekim merkezi olduğunu, kendisinden beklenenin çok çok ötesinde toparlayıcı etki gücünü görüyorsunuz. Herkes, Saadet Parti’ni yanına almaya çalışıyor.
Ak Partili dostları anlamak mümkün değil. Kendi içlerinden birini aday gösterecektik. Ak Parti Genel Başkanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapmış bir isme bile tahammül edemediler. Bizden de kayıtsız şartsız kendilerine katılmamızı istediler. Biz, kötü gidişatın düzelmesi için şartlar sunmaya kalktık, kayıtsız kendilerine teslim olmamız istediler. Buna evet dememiz mümkün değildi. Mevcut düzene ortak olamazdık. İçinde bulunduğumuz olağanüstü şartlarda, toparlayıcı ve her kesime ılımlı bir isim olarak Cumhurbaşkanı adaylığı teklifi götürdüğümüz Abdullah Gül de ağır baskılar sonucu adaylıktan çekildi.
Abdullah Gül isteseydi, onlara bağlılık ifadeleri kullanabilirdi, ama o da gidişattan memnun değildi, ki basın toplantısında Genel Başkanımız Temel Karamolloğlu’nu tebrik etti ve birçok soruna dikkat çekti. Ondan da kayıtsız şartsız kendilerine destek açıklaması beklediler, yapmayınca ona da nice iftiralar saldırılar yaptılar. Bize de, sanki biz CHP’li bir adayı destekliyoruz, o görüşten birinin çatısı altına girdik diye nice hakaretler yağdırdılar. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Son günlerde yükselişte olan her kesimin teveccühünü alan Saadet Partisi’nin en güzel neticeleri alacağına inanıyorum.” -Cemil Yıldız-