Sabancı Topluluğu Hatay’a el attı

"Ön Kuluçka" projesi başlattı

Sabancı Topluluğu, Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında, 6 Şubat depremlerinin ardından ağır yıkım yaşayan bölgelerin yeniden ayağa kaldırılmasına yardımcı olmak amacıyla Hatay’da özel bir projeyi hayata geçirdi ve Ön Kuluçka projesini başlattı. Projenin tanıtımı, Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper’in ev sahipliğinde 25 Ekim 2023 tarihinde Hatay Expo Antakya Fuar Alanı’nda gerçekleştirildi.

Kendi de aynı zamanda Gölcük depremi mağduru olan Sabancı CEO’su Cenk Alper, yaptığı duygusal bir konuşmada Hatay’da depremde yaşamını yitirenler için taziyede bulundu. Kendisinin de depremzede olduğunu ifade eden Alper, depremin ne demek olduğunu ve sonrasındaki süreci iyi bildiğini belirtti.

Alper, yaşamın her daim umutla sürdürülebileceğini vurgulayarak, bu umutla hareket etmemiz gerektiğini ifade etti. Aynı zamanda, Cumhuriyet seferberliği adını verdiği girişimin, 3 yıl önce yaşanan Adana’daki orman yangınları sebebiyle ortaya çıktığını sözlerine ekledi.

Şu anda Hatay’da başlattıkları Kuluçka Merkezi’nin, deprem sonrası büyük yaralar alan Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmayı ve sürdürülebilir bir kalkınma programını amaçladığını belirtti.

Alper, depremin ilk günlerinde herkesin yardım elini uzattığını ancak zamanla bu yardımların kesildiğini ve şehrin neredeyse kendi kaderine bırakıldığını ifade etti. Kuluçka Merkezi’nin kuruluş amacının Hatay’ı tekrar ayağa kaldırmak olduğunu ve bölgeden ayrılmayacaklarını, yaralar iyileşinceye kadar desteklerini sürdüreceklerini açıkladı.

Alper, Kuluçka programının ana odağının eğitim ve kalkınma olduğunu belirterek, 2023 yılının sonuna kadar 500 kadın ve 1200 kişiye dokunmayı ve desteklemeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Depremin acı hatıralarını paylaşan Cenk Alper, umut dolu bir geleceğe katkıda bulunma kararlılığı ile projeye dikkat çekti.

Alper; “ Girişimciliğin modern iş dünyasındaki önemi giderek artıyor. Ancak yeni başlayan girişimciler, iş fikirlerini hayata geçirirken karşılaştıkları zorluklar ve belirsizliklerle başa çıkmak zorunda kalabiliyorlar. İşte tam bu noktada devreye giren “Ön Kuluçka Merkezleri,” girişimcileri başarıya taşıyan önemli bir rol oynayacak.” Dedi.

Ön kuluçka merkezleri Projesi, girişimcilerin iş yolculuklarında başlangıçtan itibaren rehberlik ediyor. Temel girişimcilik eğitimi sunarak iş kurma süreçlerini anlamalarına yardımcı oluyor. Ayrıca, etki tasarımı, değer yaratma, tasarım odaklı düşünme ve sürdürülebilir iş uygulamaları konularında da önemli bilgiler sunuyor.

Bu merkezlerin sunduğu bir diğer hizmet ise, girişimcilere yalnızca eğitim değil, aynı zamanda mentorluk ve danışmanlık hizmetleri de sunuyor. -Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version