Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sadece İşveren kesimi değil…

Kamu da ‘fedakarlık’ yapmalı!

Kamu da ‘fedakarlık’ yapmalı!

Asgari ücret tartışmalarına işaret eden Çalışkan, “Fatura  sadece işverenlere yüklenmemeli, kamunun da fedakarlıkta  bulunarak, sosyal devlet olmanın gereğini yerine  getirmesiyle bu oran makul düzeye yükseltilmelidir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret görüşmelerine ilişkin olarak, “Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyenin belirlenmesi düşüncesiyle hareket ediyoruz” demiş, işçileri koruyacak ve asgari ücret meselesini de gündemden çıkaracak bir düzenlemeye işaret etmişti.

                Konuyu ele alan, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi, Partinin Hatay’daki önemli ismi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, asgari ücret konusunun, Türkiye’nin kronik ve önemli ekonomik vakalarından birisi olduğunu dile getirdi, “Yılda bir belirlenen asgari ücretin, en azından insani düzeyde olması elzemdir. Fatura sadece işverenlere yüklenmemeli, kamunun da fedakarlıkta bulunarak, sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmesiyle bu oran makul düzeye yükseltilmelidir” tespitinde durdu.

-OLMASI GEREKEN!-

                Asgari ücret üzerinden kamuya aktarılan paya da işaret eden Çalışkan, ‘olması gereken’ adına şunları söyledi:

“Bugün bir asgari ücretli çalışan için ayda 1.646 lira, her ay kamuya ödeme yapılıyorsa, bir durup-düşünmek gerekir. Kamu, bu noktada vergi, pirim, katkı ve pay gibi isimlerle yapılan kesintileri minimum düzeye indirmeli, bu kesimin insanî yaşam sürmesine ve huzur içerisinde yaşamalarına katkı sağlamalıdır.”

-FATURA YOKSULA!-

                Hazine dengesi adına, ağırlıklı yükün alt gelir grubuna yüklenmesinin adaletsiz olduğunun da altını çizen Çalışkan, sözlerini şöyle tamamladı:

                “Acilen yapılması gereken şey, ‘iki sana, bir bana’ değil,  ‘dokuz sana, bir bana’ gibi bir formül geliştirilerek, asgari ücretliden minimum kesinti yapılmalıdır. Saadet Partisi’nin başlattığı ‘asgari değil, insani ücret’ kampanyası, bu açıdan çok anlamlı gözükmektedir.” -Tamer Yazar-