Safranbolu Modeli…

Olur Mu? Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, Antakya-Zenginler Mahallesi’ndeki 15 sokakta restorasyona başlayacaklarını kaydederek, Zenginler Mahallesi’nin, Safranbolu gibi UNESCO tescilli sokaklara sahip olmasını hedeflediklerini söyledi, “Bu proje, 2019 ve 2020’de Uluslararası Tarihi Kentler Birliği’nden Süreklilik Ödülü aldı” dedi. Hatay Büyükşehir Belediye (BŞB) Başkanı Lütfü Savaş, Antakya’nın Zenginler Mahallesi’ndeki 15 sokağa restorasyon çalışması yapılarak, bölgenin, Safranbolu […]

Olur Mu?

Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, Antakya-Zenginler Mahallesi’ndeki 15 sokakta restorasyona başlayacaklarını kaydederek, Zenginler Mahallesi’nin, Safranbolu gibi UNESCO tescilli sokaklara sahip olmasını hedeflediklerini söyledi, “Bu proje, 2019 ve 2020’de Uluslararası Tarihi Kentler Birliği’nden Süreklilik Ödülü aldı” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye (BŞB) Başkanı Lütfü Savaş, Antakya’nın Zenginler Mahallesi’ndeki 15 sokağa restorasyon çalışması yapılarak, bölgenin, Safranbolu konumuna getirileceğini söyledi. Başkan Savaş, bu açıklamasını, geçtiğimiz hafta sonunda Gastronomi Evi’nde konuk ettiği Zenginler ve Ulucami Mahalleleri Muhtarları ile esnafı ve bölge halkı önünde yaptı.

BŞB Başkanı Lütfü Savaş, proje ile ilgili olarak 3,5 yıldan beri yürüttükleri restorasyon, sokak sağlıklaştırma ve iyileştirme çalışmalarını paylaşırken, muhtarlara ve bölge halkına şunları anlattı:

“Bizim amacımız, ilimizin marka değerini yükseltmek, esnafın kazancını arttırarak, şehrimize daha fazla insanın gelmesini sağlamaktır.

Altyapımızı, yollarımızı, tarihi dokumuzu güzelleştirmek ve şehrimizin çıtasını yükseltmek için çalışıyoruz. EXPO’yu, gastronomi alanındaki çalışmalarımızı, HADO’yu, şehrimizin turizm ve ticareti için yapıyoruz. Bunların hepsi, Hatay’ın gelişmesi için önemli organizasyonlar. Başat projelerimizden biri de tarihi dokuyu ayağa kaldırmak. Biz, buralara dokundukça bölgenin kıymeti artıyor.”

Hatay zenginleşirken, herkesin katkı sağlamasını isteyen Savaş, “Bu işin politik bir tarafı yok. Bu iş, çocuklarımıza bırakacağımız miras ile alakalı. Zenginler Mahallesi’ndeki 15 sokağın restorasyon projesini bir an önce bitirmek istiyoruz. Bitirirken de, hem esnafımızın hem de mahalle sakinlerimizin desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

PROJE ANLATILDI

Toplantıda daha sonra, BŞB Fen İşleri Daire Başkanı Hasan Ziya Hamidioğulları, bahse konu projeyi anlattı.

Sunumda verilen bilgilere göre, 5 bin 200 metrelik cephesi olan toplam 15 sokakta çalışma yapılacak. Bu çalışmalarla, Zenginler Mahallesi’nin, Safranbolu gibi, UNESCO tescilli sokaklara sahip olması hedefleniyor. Bu proje, 2019 ve 2020 yıllarında Uluslararası Tarihi Kentler Birliği’nden Süreklilik Ödülü aldı. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version