Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlam Binaya Yıkım Tebligatı Geldi

Hatay Valiliği ya da

Hatay Valiliği ya da Şehircilik ve İklim değişikliği bakanlığı kafa karıştırıcı açıklamlarda bulunmaya devam ededursun ama Rezerv Alan uygulaması kapsamında depremzede vatandaşları çilecen çıkaran gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Henüz hafta sonu yapılan açıklamalarda sağlam binalara dokunulmayacağı ifade edilmesine rağmen Antakya Akevler Mahallesinde bulunan ve apartman sakinlerinde “sağlam” raporları alınan” karot” örneklerinde sınıfı geçen bir binaya tebligat gönderildi ve binanın yıkılacağı ifade edildi.
Gelişmeyi gazetemiz ihbar hattına gönderen depremzede okurumuz tüm belge ve bilgileri haber merkezimizle paylaşarak “ Antakya Akevler Mahallesi’nde bulunan apartmanımıza cuma günü gelen tebligatta yıkılma kararı verilmiştir.
Size yolladığım Fotoğraflarda ve elimizdeki performans test sonuçlarında da görüldüğü üzere bina şu anda kullanılabilir sağlam bir vaziyettedir.
Bu binaya sekiz aydan beri işlem yapılıp masrafta bulunulmuştur.
Aldığımız karot örnekleri çok iyi sağlam c35 dayanım şekilde çıkmıştır. Bina içerisine girilip oturulabilir. En ufak bir sıkıntısı yoktur. Dış cephe, iç cephe hepsi bitirilmiştir. Proje testinde çıkmamasına rağmen ekstradan tüm kolonlar karbon fiberle kaplanmıştır. Bu masrafların büyük kısmı rezerv alanı ilan edilmeden önce yapılmıştır.
Bu yapılan masraflar ve yapı milli ülkemizin serveti değil midir?
Rezerv alanı yasasını uzun uzadıya yazmaya hiç gerek yokmuş. tek madde ile “rezerv alanına içerisinde kalan tüm yapılar yıkılır “ diye çıkarsalardı daha anlaşılır olurdu diye düşünüyorum
Değerlendirmeyi size bırakıyorum” ifadelerini kullandı. (Sinan Seyfittinoğlu)