Sağlık Bakanı Her Yere Gitti, Herkesle Görüştü, Doktorlar Hariç!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun hafta sonu Hatay ziyareti, ardında soru işaretleri bıraktı. Bakan Memişoğlu, Cuma günü geldiği Hatay’da Valilik, Defne Devlet Hastanesi, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Habibi Neccar Aile Sağlığı Merkezi, Antakya 11 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve AKP Hatay İl Başkanlığı gibi pek çok resmi ve özel kurumun yetkilileriyle görüşmelerde bulundu. Ancak, […]

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun hafta sonu Hatay ziyareti, ardında soru işaretleri bıraktı. Bakan Memişoğlu, Cuma günü geldiği Hatay’da Valilik, Defne Devlet Hastanesi, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Habibi Neccar Aile Sağlığı Merkezi, Antakya 11 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve AKP Hatay İl Başkanlığı gibi pek çok resmi ve özel kurumun yetkilileriyle görüşmelerde bulundu.

Ancak, Sağlık Bakanlığı, Hatay Valiliği ve Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün internet sitelerinde yer alan bu ziyaretlerle ilgili fotoğraflarda doktorların yer almaması dikkat çekti. Zira Bakan Memişoğlu, Antakya ve Defne’deki hastane ziyaretlerinde, kendisiyle görüşmeyi bekleyen yaklaşık 500 doktorun beklentilerini boşa çıkardı. Hiçbir doktorla görüşmeyen Bakan Memişoğlu’nun, hastane yöneticileri, hemşireler, başhemşireler ve teknisyenlerle fotoğraflar çektirdiği görüldü; ancak bu karelerde hiçbir doktor yer almadı.

Bu duruma hayal kırıklığıyla tepki gösteren doktorlar, Hatay Valiliği’nin “Sayın Bakanımız, sağlık personelimiz ve sağlık kuruluşlarımızdan hizmet alan vatandaşlarımızla sohbet etti, çalışmalar ve işleyiş hakkında yetkililerden bilgi aldı.” şeklindeki açıklamasına yanıt olarak, “Sayın Bakanımız, hastanelerin ana bileşeni doktorlarla görüşmedi. Oysa deprem bölgesinde çalışan hekimlerin çözülemeyen ve kronikleşen sorunları nedeniyle sabırları taşmak üzere.” ifadelerini kullandı.

Benzer şekilde, Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti. Hekimler, hemşireler ve hastanede görevli sağlık çalışanları ile sohbet eden Bakanımız, gösterdikleri özverili çalışmalar dolayısıyla tüm ekibe teşekkür etti.” açıklamasına da doktorlar, bu görüşmelerin doktorları içermediğini belirterek tepki gösterdiler. – Mehmet Durmaz

Exit mobile version