Sağlıkta şiddette tepki grevi

Sağlıkta şiddetin artması ve “Beyaz Reform” olarak adlandırılan düzenlemelerin yetersizliği doktorları Türkiye genelinde iş bırakma eylemine itti. Hekimsen Sendikası tarafından organize edilen eylem kapsamında poliklinikler hizmet vermezken, acil durumlar hariç ameliyatlar da yapılmayacak. Hekimsen Sendikası’nın açıklamasına göre, eylemin amacı sağlıkta şiddete dikkat çekmek ve doktorların haklı taleplerini dile getirmek. Eylem kapsamında: Poliklinikler: 16 Şubat’ta tüm […]

Sağlıkta şiddetin artması ve “Beyaz Reform” olarak adlandırılan düzenlemelerin yetersizliği doktorları Türkiye genelinde iş bırakma eylemine itti. Hekimsen Sendikası tarafından organize edilen eylem kapsamında poliklinikler hizmet vermezken, acil durumlar hariç ameliyatlar da yapılmayacak.

Hekimsen Sendikası’nın açıklamasına göre, eylemin amacı sağlıkta şiddete dikkat çekmek ve doktorların haklı taleplerini dile getirmek. Eylem kapsamında:

Poliklinikler: 16 Şubat’ta tüm poliklinikler kapalı olacak.
Acil Servisler: Acil servisler açık olacak ancak yeşil triyajlı hastalarda sadece ampirik tedavi uygulanacak ve hastalar polikliniklere yönlendirilecek.
Ameliyatlar: Acil durumlar hariç tüm ameliyatlar ertelenecek.
Aile Sağlığı Merkezleri: Aile sağlığı merkezleri de eyleme katılacak.
Diş Poliklinikleri: Tüm ADSM ve diğer bağlı diş poliklinikleri de eyleme katılacak.
Eylem gündüz mesai saatlerinde gerçekleşecek ve güvenlik sorunu olmayan sağlık çalışanları iş yerlerine gidebilecek, ancak poliklinik benzeri hizmetlerde bulunmayacaklar.

Hekimsen Sendikası, bu eylemin sağlık sistemimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor.

Doktorların Talepleri:

-Şiddete uğrayan sağlık çalışanlarına yasal koruma sağlanması
-Sağlıkta şiddetin caydırıcı şekilde cezalandırılması
-Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi
-Hastanelerde güvenlik önlemlerinin artırılması – İlyas Yiğit-

Exit mobile version