“Şahsi Meselemiz” film çekimini durdurun!

Yapımcılığını Bülent Durgun ile yönetmenliğini Gürsel Ateş’in üstlendiği “Şahsi Meselemiz” filminin Antakya’da başlayan çekimlerine büyük tepki var. Sosyal medyada binlerce kişi olayı;”İnsafsızlık, Rezalet ve Duygusuzluk” şeklinde tanımlıyor ve film çekiminin acilen durdurulmasını istiyor. Çekimleri 1 ay içinde tamamlanması planlanan filmin oyuncu kadrosunda: Cezmi Baskın, Uğur Çavuşoğlu, İskender Bağcılar, Tolga Kandemir, Melisa Tuncer, Suzan Aksoy, Ömer […]

Yapımcılığını Bülent Durgun ile yönetmenliğini Gürsel Ateş’in üstlendiği “Şahsi Meselemiz” filminin Antakya’da başlayan çekimlerine büyük tepki var. Sosyal medyada binlerce kişi olayı;”İnsafsızlık, Rezalet ve Duygusuzluk” şeklinde tanımlıyor ve film çekiminin acilen durdurulmasını istiyor.

Çekimleri 1 ay içinde tamamlanması planlanan filmin oyuncu kadrosunda: Cezmi Baskın, Uğur Çavuşoğlu, İskender Bağcılar, Tolga Kandemir, Melisa Tuncer, Suzan Aksoy, Ömer Ahmet, Hilal Anay ve Emre Özmen yer alıyor.
Bu arada Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın da film çekimiyle ilgili ‘Depremde yaşananların sonraki nesillere doğru aktarılması için sanat camiasının bu işe dahil olması gerekiyor. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Hatay ili için “Hatay Benim Şahsi Meselem” demişti. Bugün de ‘Şahsi Meselemiz’ filminin ilk çekim günü. Çekilen filmle bu felaketin ne kadar büyük olduğunu ve böylesi bir felaketten kurtulup da tekrar normale dönmeye çalışan bu milletin yaşadıklarını gösterecekler” şeklindeki yorumu da “Zamanlaması yanlış, talihsiz açıklama” diyerek tepki gördü.

6 Şubat yıldönümü günü galası yapılması planlanan “Şahsi Meselemiz” filmine yönelik Hatay halkının yoğun sert tepkilerinden özet paragraflar:
– Prof. Dr. GAZİ HURİ: “Siz Antakyalıları hiç tanımıyorsunuz…İsmini “Şahsi Meselemiz” koyarak “milli duruşumuzla”, cenazelerin dahi bulunamadığı topraklara film seti kurarak “acılarımızla”, nice yakını kaybetmiş “depremzedeler ile birlikte çekiyoruz” söylemleri ile en hassas duygularımızla, lütfen dalga geçmeyin… Bu arada film adı önerisi isterseniz “Şahsi Menfaatimiz” olabilir”
Gazeteci; M.ÇOLAKOĞLU: “Acımızın, anılarımızın, hatıralarımızın üzerinde, bir kaç kişinin şahsi çıkarları için ‘deprem filmi’ çekiyoruz diye tepinmeleri ,Hatay Valisinin de alkışlaması çok acı. Film çekilecekse bir plato kurulur, kaliteli ve depremde deprem bölgelerinin acısını paylaşan başarılı oyuncular getirilip acımıza enkazımıza saygı duyarak film çekilir! İçinde sevdiklerimizin öldüğü halen içerisine hatıralarımızın olduğu enkazların üzerinde evlilik programlarının ücretli şakşakçı ekibi oyuncu olarak getirilip film çekilmez!
Hatay halkı top yekün bu film setini basıp gerekeni yapmalıdır!
Bu arada Devletin 112 ambulansı, Acil tıp teknisyeni, umke personeli de bu dizi için görevlendirilmiş;bu da çok yanlıştır
Enkaz altından daha canlarımızı çıkaramadık, ambulans bulamadık; vali bey şimdi kanlarımızın üstünde tepinenlere bunları tahsis etmiş!
Bu enkazlarda hepimizin hatırları kanları halen duruyor! Halen bulunamayan vatandaşlarımız var”
– RESMİYE NACAR: “Kimin isteği ile çekiliyor bu filim. Acılar ilk güne dönecek, normalleşelim derken daha beter olacağız. Bu kimin işine yarayacak? Depremin filmini çekeceklerine, kira yardımı, taşınma yardımı yapsınlar. Beş kuruş alamadık daha. Alanlar varsa bildirin, bizde hakkımızı alalım.”
– YUSUF ÇELİK: “BU FİLM ŞUAN İÇİN ÇOK ÇOK GEREKSİZ ENKAZLARIN ÜZERİNDE FİLM ÇEKİLİYOR İNSANLARIN ACILARI HATIRALARI HALA TAZE”
– ÖMER ÇEKİRGE: Kesinlikle katılıyorum kimse bir acı üzerinden yıl geçmeden acımızı beyaz sahneye çıkartmasın
– MESUT ÇERKO: “İnsanların ızdırabına zirvelerden bakan, fırtınayı sahilden seyreden ve zaman zaman sirenlerinkine benzeyen şarkılarıyla boğuulanlara, kaybettikleri hayattan ne kadar Dilruba(Aşık olunan)olabileceğini hissettiren şımarıklar, Hatay sizin film sahneniz, biz de figüranlarınız değiliz”

Sosyal medyada filme yapılan diğer sitemler;

Exit mobile version