Sahte Vergi Borcu E-Postalarına Karşı Uyarı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sahte “vergi borcunuz var” e-postalarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), sahtecilik ve dolandırıcılık girişimlerine karşı tüm işlemlerin sadece resmi internet sitesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden yapılmasını önerdi. Sahte E-Postalarla Dolandırıcılık Girişimi Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, vatandaşlara ve mükelleflere sahte e-postalar gönderilerek, vergi borçlarının […]

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sahte “vergi borcunuz var” e-postalarına karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), sahtecilik ve dolandırıcılık girişimlerine karşı tüm işlemlerin sadece resmi internet sitesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden yapılmasını önerdi.

Sahte E-Postalarla Dolandırıcılık Girişimi
Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, vatandaşlara ve mükelleflere sahte e-postalar gönderilerek, vergi borçlarının olduğuna dair yanlış bilgilendirme yapılmakta. Bu sahte e-postalar, vatandaşları sahte internet sitelerine yönlendirerek kredi kartı ve kişisel bilgileri ele geçirmeye çalışıyor.

Resmi Siteler Dışındaki Kanallara Dikkat
Bakanlık, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için işlemlerin sadece GİB’in resmi internet sitesi, Dijital Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca böyle bir e-posta alan kişilerin Vergi İletişim Merkezi’ni (VİMER-189) arayarak bilgi almaları önerildi.

Dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması ve sahte e-postalara itibar edilmemesi gerektiği hatırlatıldı.

Exit mobile version