Salgına fren!

Hatay’da salgında frene basıldı, vaka düşüyor. Bugünden sonra ana caddelere girişler izne tabi. Bugün, 100 yeni yoğun bakım yatağı kurulacak. İlk ağızdan yapılan açıklamayla, Hatay’daki koronavirüs vakalarındaki artış, hız kesti. Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, kovid vaka ve ölümleri oranında düşüşe geçildiğini duyurdu. Hatay’da yaşanan kovid vakaları ve ölümlerindeki olağanüstü artış üzerine harekete […]

Hatay’da salgında frene basıldı, vaka düşüyor. Bugünden sonra ana caddelere girişler izne tabi. Bugün, 100 yeni yoğun bakım yatağı kurulacak.

İlk ağızdan yapılan açıklamayla, Hatay’daki koronavirüs vakalarındaki artış, hız kesti. Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, kovid vaka ve ölümleri oranında düşüşe geçildiğini duyurdu.
Hatay’da yaşanan kovid vakaları ve ölümlerindeki olağanüstü artış üzerine harekete geçen bazı sivil toplum kuruluşlarının Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri ile Sağlık İl Müdürü nezdindeki girişimleri sonrasında olumlu haberler gelmeye başladı. Hatay halkının, özellikle sosyal medya üzerinden, Hatay Valisinin il genelinde karantina ilan etme çağrıları yapması üzerine, bu konuda mülki amirlerin yetkili olmadığı ifade edilirken, kaydedilen olumlu gelişmelerin ana başlıkları ise şöyle sıralandı:
-Bugünden itibaren, Antakya ve Defne dahil, tüm ilçelerdeki ana caddelere girişler kısıtlanacak.
-Hatay İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hambolat, ilimizde alınan son önlemlerle, salgın oranında düşme olduğunu bildirdi, bu düşüşün yarın veya Perşembe günleri daha belirgin ve hızlı bir şekilde ortaya çıkmasının beklendiğini ifade etti.
-Bugün, Hatay’ın değişik hastanelerinde toplam 100 yoğun bakım yatağı yerleştirilerek, hizmete girmesi sağlanacak. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version