Samandağ Belediyesi Milleyha’yı Koruma Kararı Aldı

Hatay’ın önemli doğal alanlarından biri olan Milleyha Kuş Cenneti, bilinçsiz moloz dökümü ve avcılık nedeniyle ciddi bir tehdit altındaydı. Ancak Samandağ Belediyesi yönetimi, bu soruna çözüm bulmak için harekete geçti. Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay ve ekibi, uzmanlar ve kuş gözlemcileriyle bir araya gelerek bir eylem planı oluşturdu. Bugün sabah saatlerinde, Başkan Yardımcısı Hasan Fehmi […]

Hatay’ın önemli doğal alanlarından biri olan Milleyha Kuş Cenneti, bilinçsiz moloz dökümü ve avcılık nedeniyle ciddi bir tehdit altındaydı. Ancak Samandağ Belediyesi yönetimi, bu soruna çözüm bulmak için harekete geçti. Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay ve ekibi, uzmanlar ve kuş gözlemcileriyle bir araya gelerek bir eylem planı oluşturdu. Bugün sabah saatlerinde, Başkan Yardımcısı Hasan Fehmi Görür önderliğinde yapılan incelemelerde, kriz yaratan sorunların çözümü için adımlar atıldı.

Hasan Fehmi Görür, yaptığı açıklamada, “Öncelikle burada bilinçsizce dökülen moloz ve çöpleri temizleyeceğiz. Ardından, avcılığın önüne geçmek için doğa dostu gözlem kuleleri inşa edip, 24 saat boyunca güvenlik önlemleri alacağız” dedi. Görür, spesifik çalışmaların yanı sıra, ekolojik sisteme uyumlu direk ve yuva çalışmaları yapacaklarını belirtti. Gelecekte ise Milleyha’nın, bölge halkı ve turizm açısından doğal bir tabiat parkı haline geleceğini ifade etti.

 

(Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version