Samandağ Belediyesi’nden Deprem yardımı açıklaması

Samandağ belediyesi, depremzedelere bugüne kadar kurum olarak 10 milyon 740 bin liralık nakdi yardım ve 2 milyon 400 bin lira tutarında gıda kolisi dağıtımı yapıldığını nakdi limitin dolduğunu bu nedenle yardım başvuruları alınmadığını duyurdu.

Samandağ Belediyesi bilgi kirliliği yapılarak bazı vatandaşların belediyeye yönlendirildiğini hatırlatarak “Bizim böyle bir başvuru kabulümüz yoktur” açıklaması yaptı.
Samandağ Belediyesinin konuyla ilgili açıklaması şöyle.
“Değerli vatandaşlarımız;
Sosyal belediyecilik kapsamında bugüne kadar rutin olarak gerçekleştirdiğimiz yardımlarla her zaman halkımızın yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz.
Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz nakdi ve ayni yardımlar ile toplam 10.740.000 TL nakdi yardım ve 2.400.000 TL gıda kolisi ve inşaat malzemeleri yardımı yaptık.
Bugüne kadar ihtiyaç sahiplerine gerçekleştirdiğimiz yardımlar ile ilgili kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğinden dolayı belediyede yığılma olmuştur.
Oluşan yığılmadan dolayı nakdi yardım limiti dolmuş olup, yeni başvuru alınmayacaktır.
Alınan başvurularda, aranan kriterlere uygunluk sağlayan vatandaşlarımıza önümüzdeki günlerde ödeme yapılacaktır. Ancak aranan kriterleri karşılamayan başvurulara ödeme yapılmayacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version