Samandağ Biber Reçeli de var…

Anasonlu Külçe de… Gastronomi kenti Hatay’ın yöresel lezzetlerini İstanbul’a taşıyan son proje kapsamında, Antakya’nın kahvaltısı, İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası eşliğinde servis ediliyor. “Bu, olması gereken bir çalışmaydı ve bence destinasyon olarak da keyifli bir adres belirlenmiş. Bu kent, kendini anlatırken hep daha vizyoner olmalı zaten. Klasiğin dışına çıkmalı, bilinenin dışına da! Aksi halde herkes aynı […]

Anasonlu Külçe de…

Gastronomi kenti Hatay’ın yöresel lezzetlerini İstanbul’a taşıyan son proje kapsamında, Antakya’nın kahvaltısı, İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası eşliğinde servis ediliyor.

“Bu, olması gereken bir çalışmaydı ve bence destinasyon olarak da keyifli bir adres belirlenmiş. Bu kent, kendini anlatırken hep daha vizyoner olmalı zaten. Klasiğin dışına çıkmalı, bilinenin dışına da! Aksi halde herkes aynı strateji ile ilerliyor, bu gayet sıkıcı hale gelen rekabette. Bence, Hatay’ın yöneticileri bu anlamda güzel bir fark yarattı.”

Hataylı bir turizmcimin ifade ettiği son çalışma kapsamında, Hatay’ın yöreseli İstanbullularla buluşuyor. UNESCO tarafından gastronomi şehirler ağına dahil edilen Hatay coğrafyasının zengin kahvaltı kültürü, bu buluşma kapsamında, İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası eşliğinde, Şubat sonuna kadar Yalı 77’de servis ediliyor. Kahvaltıda yer alanlar arasında; Samandağ Biber Reçeli, Anasonlu Külçe, Çıtır Kabak Tatlısı, Muhammara ve Sıkma Antakya Peyniri dikkat çekiyor.

İstanbul Beykoz’da 15 aydır hizmet veren Yalı 77’de, günün her saatinde farklı bir deneyim sunmak hedefleniyor. Yapının, Boğaz’a uzanan bahçesi ve bir kumsalı da bulunuyor.

Tamer Yazar

Exit mobile version