Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samandağ Biberine Patent

Antakya Ticaret ve Sanayi

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) girişimiyle, Samandağ Biberi, Coğrafi İşaret almaya hak kazandı. “Samandağ Biberi Coğrafi İşareti” açıklamasını, bugün Başkan Hikmet Çinçin yapacak.
-SAMANDAĞ BİBERİ ŞİFA DEPOSU-
Samandağ Biberi için bazı uzmanlar “şifa deposu” tanımı yapıyor. Yüksek lif içeriği ile kabızlığa, antioksidan içeriği ile de kalp hastalıkları başta olmak üzere, birçok kanser türünde önleyici etkiye sahip olduğu bildirilen Samandağ Biberi, Türkiye’nin her yerinden talep görüyor. Samandağ Biberi, özellikle vücutta yağ yakıcı etkisinden dolayı, kilo vermeye olan katkısı sebebiyle büyük talep görüyor. Samandağ Biberi’nin, acısıyla da hazmı kolaylaştırdığı bilinmekte.
Samandağ biberini diğer çeşitlerden ayıran özellik ise meyvenin kalın kabuklu, etli, hafif sulu ve çok çok acı olmasıdır. Antioksidan içeriği yüksek olduğundan dolayı, kalp hastalıkların-da, birçok kanser türünde önleyici etkiye sahiptir. Aynı zamanda C vitamini içeriği yüksek olduğundan, vücudun bağışıklık sistemini dengeleme özelliği de dikkat çeker.
Uzmanlar, mide ve bağırsak hastalığı olanların, tansiyon hastalarının ve hamilelerin biberi kesinlikle kullanmamalarını tavsiye ederken, “Ayrıca çok fazla tüketimi, mide ve bağırsakta tahrişe sebep olabilir, hatta böbrek ve karaciğerde hasara bile neden olabilir” uyarısı da yapıyor. -Cemil Yıldız-