Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samandağ Eğitim Sen’de sular durulmuyor

Genel Merkez’le Telefon Görüşmesi

Genel Merkez’le Telefon Görüşmesi Ve!
Samandağ Eğitim Sen Yönetimi’nin Genel Merkez tarafından görevinden alınmasıyla ilgili gelişme ve tartışmalar süredursun, öğretmen sendikasında sular durulmuyor. Önceki gün Samandağ Eğitim Sen Yönetimi’nin Genel Merkez ile bir telefon görüşmesi yaptığı ve önemli konuların konuşulduğu kaydedildi. Eğitim Sen Samandağ Şubesi Yönetimi, bu telefon görüşmesiyle ilgili şu bilgileri aktardı:
“Önceki gün itibariyle, Samandağ’da seçime girmiş bütün yönetici adaylarının huzurunda yapılan açık telefon görüşmesinde, Genel Başkanımız Kamuran Karaca’nın ifadelerini aynen paylaşıyoruz.

‘Ülke genelinde yaşanan süreçten kaynaklı (açığa alma, ihraç, kadro sorunu ve benzeri nedenlerle), Merkez Yürütme Kurulumuz, üç dönem kuralını ve kadın kotasını mutabakat sağlanan yerler için uygulamama kararı almıştır. Bu, Hatay Şube’ye de bildirilmiş ve üç dönem kuralının adaylık için bir engel teşkil etmediği ve uygulanmayacağı bildirilmiştir. Ancak gelinen süreçte, ülke genelinde mutabakat sağlanan birçok il ve ilçede üç dönem kuralına yönelik aykırılıklar dikkate alınmamış, itiraz da olmamıştır. Ancak ülke genelinde bir tek Samandağ için itiraz olduğundan, bu üç dönem kuralı uygulanmak zorunda kalınmıştır. Ülke genelinde mutabakat ile sağlanan bu esnekliğin aynı şekilde Samandağ’da da sağlanabilmesi için Samandağ’daki arkadaşların bir mutabakata varması ve bizlere bildirmesi temennimizdir. Özellikle, içinden geçtiğimiz bu zor dönemde ihtiyacımız olan da budur. Zira konu ile ilgili Genel Merkez’den arkadaşlarımız en kısa sürede Samandağ’ı ziyaret edecek ve sendikal mücadeleyi sekteye uğratmamak için bu konuyu taraflarla görüşecek ve bu durumu tüm açıklığı ile paylaşacaktır.’
Bir kez daha vurgulamak isteriz ki, bu sözler, Eğitim Sen Genel Başkanı’nın bütün yönetici adayların huzurunda söylenen sözleridir.
Şüphe yok ki, ülkemizde birçok acının ve birçok mağduriyetin yaşandığı bu zamanda emeğin ve emekçilerin umudu, mücadele tarihimizin güneşi olan Eğitim Sen’i zor durumda bırakmaya kimsenin hakkı yoktur.
Hele hele Genel Merkez’in hiç yoktur. Bizler, üyelerimizin yoğun ısrarı ve Genel Merkezimizin ‘Bu dönem üç dönem kuralının uygulanmayacağı’ bildirimi üzerine aday olduk. Aday olurken de, sırtımızı ne belediyeye ne de genel merkeze dayadık.
Dayandığımız tek şey, Eğitim Sen’deki pratiğimiz, birikimimiz, mücadele azmimiz ve üyelerimizin yüreği, vicdanı ve aydınlık beyniydi. Çünkü biliyorduk ki, tüm olumsuzluklara rağmen aydınlık bir geleceği, bilinciyle, sevgisiyle ve yüreğiyle ilmik ilmik ören Eğitim Sen’li öğretmenler, dayatmalara, dışarıdan fikir empoze edilmesine ve vefasızlığa gelemezdi. Gelmedi de.
Askıya çıkarılan üyelerimizin % 80’ine tekabül eden 700’e yakın öğretmenimiz, ‘Kongre’yi sahiplenelim’ çağrımıza cevap vererek bilfiil katılmış, kimi yönetici görmek istiyorsa ona oy vererek iradesini ortaya koymuştur.” -Mehmet Özgün-