Samandağ Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Samandağ Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Geleneksel Kitap Fuarı, kitapseverlere kapılarını açtı. Hz. Hızır Türbesi’nin yanındaki Hz. Hızır Parkı’nda gerçekleşen fuarın açılışına Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Samandağlı vatandaş katıldı. Fuar kapsamında imza ve söyleşi etkinlikleri düzenlenirken, şair Mustafa Temel […]

Samandağ Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Geleneksel Kitap Fuarı, kitapseverlere kapılarını açtı. Hz. Hızır Türbesi’nin yanındaki Hz. Hızır Parkı’nda gerçekleşen fuarın açılışına Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Samandağlı vatandaş katıldı.

Fuar kapsamında imza ve söyleşi etkinlikleri düzenlenirken, şair Mustafa Temel fuarın ilk günü okurlarıyla buluşup kitaplarını imzaladı. 21 Eylül’de Yazar-Şair Ali Lidar, 23 Eylül’de Nilüfer Açıkalın ve Haluk Çetin, 24 Eylül’de Nihat Çay, 25 Eylül’de Barış Çimli, 27 Eylül’de Barış Terkoğlu ve Timur Soykan gibi ünlü isimler imza ve söyleşi etkinlikleri düzenleyecek. Fuar, 29 Eylül’e kadar devam edecek.

Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, açılış konuşmasında tüm Samandağ halkını fuara davet ederek, “20-29 Eylül tarihleri arasında sürecek fuarımızda Türkiye’nin önde gelen yazar ve şairleri ile dolu dolu bir program sizleri bekliyor” dedi.

Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Eryılmaz ise kitapların bilgi birikimi ve hayal dünyasının dışavurumu olduğunu belirterek, okuma alışkanlığının çocuklara bırakılabilecek en büyük miras olduğunu vurguladı. Eryılmaz, fuara katkı sunan yayınevlerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Samandağ Belediyesi 4. Geleneksel Kitap Fuarı, 10 gün boyunca kitapseverleri ağırlayacak.

-Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version