Samandağ Narenciyesinde Akdeniz sineği tespit edildi

Samandağ ilçe Tarım Müdürlüğü, narenciye bahçelerinde Akdeniz sineğine rastlandığını duyurdu. İlçe Tarım Müdürlüğü’nün bu konudaki uyarı yazısı şöyle: “İlçe müdürlüğümüzce yapılan arazi çalışmalarında narenciye alımları ile zeytin alanları incelenmiştir. Narenciye bahçelerinde Akdeniz meyve sineği, unlu bit, yaprak biti, Torbalı Koç Nil ve kırmızı örümcek popülasyonlarında artış olduğu ve bahçelerde kültürel mücadele yapılmadığı görülmüştür. Kimyasal mücadele […]

Samandağ ilçe Tarım Müdürlüğü, narenciye bahçelerinde Akdeniz sineğine rastlandığını duyurdu. İlçe Tarım Müdürlüğü’nün bu konudaki uyarı yazısı şöyle:

“İlçe müdürlüğümüzce yapılan arazi çalışmalarında narenciye alımları ile zeytin alanları incelenmiştir. Narenciye bahçelerinde Akdeniz meyve sineği, unlu bit, yaprak biti, Torbalı Koç Nil ve kırmızı örümcek popülasyonlarında artış olduğu ve bahçelerde kültürel mücadele yapılmadığı görülmüştür.

Kimyasal mücadele kadar kültürel mücadele de özellikle Akdeniz meyve sineği mücadelesinde büyük bir önem arz etmektedir. Dalında ve yerde narenciye atıkları bulundurulmamalıdır. Meyve atıkları en az 60 santim gömülmeli ve bahçelerden uzaklaştırılmalıdır. Bahçelerde yabancı ot mücadelesi yapılmalı ve budama atıkları bahçeden uzaklaştırılmalıdır.

Zeytin bahçelerinde yapılan incelemelerde zeytin güvesi meyve dönemi başladığından güve popülasyonunda artış olmuştur. Dane kaybı yaşanmaması için kimyasal mücadele yapılması gerekmektedir. Konunun mahallenizde tüm üreticilere duyurulması gerekmektedir.” –  Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version