Sezon öncesi hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, yeni dönemin bereketli geçmesini bekliyor. Balıkçılardan Hidayet Temizkan, her sezonun kendileri için ayrı bir heyecan taşıdığını belirterek, bu yıl balık miktarına ilişkin beklentilerinin iyi olduğunu söyledi.
Temizkan, “İnşallah bu sene iyi ve bereketli geçer. Her sene ayrı heyecan oluyor. Denizi ne kadar bilsem de yeni şeyler öğreniyorum. Akdeniz’de şu anda her türlü balık görülmüş. Genel olarak balık beklentimiz iyi.” dedi.
Balıkçılığın çok sayıda kişinin geçim kaynağı olduğuna dikkat çeken Temizkan, teknesinin denize açılmasıyla birlikte birçok çalışanın da evine ekmek götüreceğini ifade etti.
Balıkçı Tevfik Okan ise teknelerinin yeni sezona hazır olduğunu belirterek, vatandaşların daha uygun fiyatla balık tüketebilmesini istediklerini dile getirdi. Okan, “Balık fazla olsun, ucuzlasın ve millet yesin istiyoruz.” diye konuştu.
16 Eylül’de başlayacak yeni av sezonuyla birlikte Çevlik Limanı Balıkçı Barınağı’nda denize açılacak tekneler, Hatay açıklarında sezonun ilk avları için ağlarını atacak.
