Samandağ’da feryatlar yükseliyor: “Artık temel atma bekliyoruz”

Samandağ ilçe merkezindeki ada bazlı rezerv alanlarda inşaat faaliyetlerinin hâlâ başlamamış olması, depremzede hak sahiplerinin tepkisine neden oluyor. İlçede mülk sahipleri adına açıklama yapan vekil Güney Cuma Can, idarenin süreci ağır işlettiğini belirterek bunun “ağır idari hizmet kusuru” anlamına geldiğini söyledi.

6 Şubat depremlerinde ev ve iş yerlerinin ağır hasar aldığını hatırlatan Can, hak sahiplerinin sürecin başından itibaren üzerine düşeni yaptığını ifade etti.

“Samandağ’ın Yeniden Ayağa Kalkması İçin Sorumluluk Üstlendik”

Hak sahipleri adına yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Güney Cuma Can, ada bazlı rezerv alan taleplerinin gönüllülük esasına göre oluşturulduğunu belirtti.

Can açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“6 Şubat 2023 depremlerinde ev ve işyerlerimiz ağır hasar aldı. Yapılarımız AFAD eliyle yıktırıldı. Samandağ merkez mahallelerinin yeniden imarı için sorumluluk üstlendik. Tek tek hak sahiplerine ulaşıp hazırladığımız ada bazlı rezerv talepli dilekçeleri Samandağ Belediyesi, Kaymakamlık ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne sunduk.”

Yapılan girişimlerin ardından ilçede örnek gösterilen ada bazlı rezerv alanların ilan edildiğini belirten Can, bu sürecin yıllardır evine ve iş yerine kavuşmayı bekleyen vatandaşlar için umut olduğunu söyledi.

“Tapular Devredildi Ama İnşaat Başlamadı”

Açıklamada, rezerv alanlarda zemin etütlerinin tamamlandığı ve yapılaşmaya uygun sonuç alındığı belirtilirken, tapuların da Hazine ve Maliye Bakanlığı’na devredildiği ifade edildi.

Ancak tüm hazırlıkların tamamlanmasına rağmen ihale süreçlerinin sonuçlandırılmaması ve inşaat faaliyetlerinin başlamaması eleştirildi.

Hak sahiplerinin mağdur edildiğini savunan Can, “İdari faaliyetin hiç yapılmaması, geç yapılması ya da eksik yapılması ağır hizmet kusurudur” dedi.

“Başkasının Arazisinde Değil, Kendi Mülkümüzde Dönüşüm İstiyoruz”

Samandağlı depremzedelerin taleplerinin yalnızca kendi mülklerinde yerinde dönüşüm olduğunu vurgulayan Can, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ne başkasının bağında, bahçesinde, zeytinliğinde ne de çarşı esnafının iş yerinde gözümüz var. Talebimiz kendi mülkümüzde yerinde kentsel dönüşümün başlamasıdır.”

“Yeni Süre Değil, Temel Atma Bekliyoruz”

Hak sahipleri, dava açılmayan ve herhangi bir itiraz bulunmayan ada bazlı rezerv alanlarda artık somut adım atılmasını istiyor.

Deprem felaketinin üzerinden uzun zaman geçtiğini hatırlatan vatandaşlar, Samandağ merkezinin yeniden ayağa kalkabilmesi için inşaat çalışmalarının bir an önce başlamasını talep ediyor.

Exit mobile version