Samandağ’da hafta sonu 5 boğulma vakası: Hepsi kurtarıldı

Samandağ-Çevlik sahilinde hafta sonunda yaşanan 5 boğulma vakasında, vatandaşlar ve cankurtaran ekiplerinin çabalarıyla 5 kişi kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında bir baba-kız, üç çocuk bulunuyor. 21 Haziran Cuma Akşamı: Samandağ Çevlik sahilinde, Manolya Otel’in karşısında denize giren bir baba ve kızı, RİP akıntısına kapıldı. Olay saat 19.20 civarında gerçekleşti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, yaşlı bir adam ile […]

Samandağ-Çevlik sahilinde hafta sonunda yaşanan 5 boğulma vakasında, vatandaşlar ve cankurtaran ekiplerinin çabalarıyla 5 kişi kurtarıldı. Kurtarılanlar arasında bir baba-kız, üç çocuk bulunuyor.

21 Haziran Cuma Akşamı:
Samandağ Çevlik sahilinde, Manolya Otel’in karşısında denize giren bir baba ve kızı, RİP akıntısına kapıldı. Olay saat 19.20 civarında gerçekleşti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, yaşlı bir adam ile genç kızı denizde çırpınırken sahildeki vatandaşlar hızla suya girerek onları kurtardı. Olay yerine sevk edilen Sahil Güvenlik ve ambulans ekipleri, baba ile kızına ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye götürdü. Baba ile kızının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

21 Haziran Cuma Öğleden Sonra:
Aynı gün saat 15.45 sularında, Çevlik sahilinde 9 yaşındaki bir erkek çocuk boğulma tehlikesi geçirdi. Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çevlik itfaiyesi ve cankurtaran ekipleri tarafından kurtarılan çocuk sahile çıkarıldı. Yapılan açıklamada, çocuğun durumunun iyi olduğu belirtildi. Hatay BB itfaiye teşkilatı, gelişmeyi şu sözlerle paylaştı: “21 Haziran Cuma günü saat 15.46 sularında 112 Acil Çağrı Merkezimize düşen ihbar neticesinde Samandağ İlçesi Çevlik Sahilinde boğulma tehlikesi yaşayan dokuz yaşındaki erkek çocuğu cankurtaran ekiplerimiz tarafından kurtarılmıştır.”

22 Haziran Cumartesi:
Bayram tatilinin son etabında, saat 15.20 sularında Çevlik sahilinde boğulma tehlikesi geçiren 7 ve 8 yaşlarındaki iki çocuk, Hatay BB itfaiye cankurtaran ekipleri tarafından kurtarıldı. Kurtarma ekipleri, denize saat 18.00’den sonra girilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Bu olaylar, Samandağ sahilinde güvenlik önlemlerinin ve vatandaşların dikkatinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Kurtarma ekiplerinin hızlı müdahaleleri sayesinde tüm boğulma vakaları başarıyla sonuçlandı. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version