Samandağ’ın Ayıbı

Kent girişindeki Favvar Deresi pislik, çöp ve fosseptik su içeriyor! Adeta bir çirkinlik abidesi gibi… Favvar Deresi temizliği ve ıslahı esasen Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olsa da, kurum bu soruna yıllardır mesafeli! İlimiz Samandağ ilçesi girişinde, Favvar Deresi’nden kaynaklı çirkinlik artarak sürüyor. Samandağ için son birkaç yıldır değil, 40-50 yılın çirkinliği sürüyor. Samandağ ilçe […]

Kent girişindeki Favvar Deresi pislik, çöp ve fosseptik su içeriyor! Adeta bir çirkinlik abidesi gibi… Favvar Deresi temizliği ve ıslahı esasen Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olsa da, kurum bu soruna yıllardır mesafeli!

İlimiz Samandağ ilçesi girişinde, Favvar Deresi’nden kaynaklı çirkinlik artarak sürüyor. Samandağ için son birkaç yıldır değil, 40-50 yılın çirkinliği sürüyor.

Samandağ ilçe merkezi girişi olan Favvar Deresi ve köprüsü, ilçe vitrininde adeta bir çirkinlik abidesi şeklinde, insanın kalbine saplanan paslı bir hançeri andırıyor. Kanalizasyon suları buraya akıyor, dere kenarındaki sazlıklar, otlar, çalılar, dökülen çöpler, molozlar ve ortaya çıkan pis kokular, çevreyi de bölgeyi de tehdit etmeyi sürdürüyor.

Samandağ merkezi girişindeki Favvar Deresi, yaydığı kötü koku ve oluşturduğu görüntü kirliliği yanı sıra, insan sağlığını da tehdit ediyor. Dere içerisinde oluşan birikinti ve çöp, ilerleyen günlerde, olası şiddetli bir yağışta derede taşmalara, hatta bir sel felaketine de yol açabilir.

Favvar Deresi üzerindeki mini köprüye, geçmiş dönemlerde “Ali İsmail Korkmaz Köprüsü” adı verilmişti. Bölgede, Gezi direnişçisi kahraman olarak adlandırılan Ali İsmail Korkmaz adına yakışmayan bir köprü ve bir dere var.

Favvar Deresi temizliği ve ıslahı esasen Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün (DSİ) sorumluluğunda olsa da, DSİ, soruna yıllardır mesafeli! Hatta bu durumla hiç ilgilenmiyor. Peki yerel yönetimler ne mi yapıyor? Samandağ Belediyesi de sorumluluğunda olmaması nedeniyle, bu çirkinliğe seyirci bir diğer kurum konumunda. -Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version