Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samandağ’ın Kurtuluşu Turizmde

Başkan Eryılmaz, ilçenin vizyon

Başkan Eryılmaz, ilçenin vizyon projesinin tanıtımını yaptı…

“Açık söylüyorum… Bu proje, ne pahasına olursa olsun, benim bundan sonraki siyasi hayatıma mal olsa bile olacak!”

Samandağ Belediyesinin vizyon projelerinden biri olan ve çok büyük emek harcanarak hazırlanan, Deniz- Çevlik arası Parklar ve Regreasyon alanları Peyzaj Projesi’nin tanıtımı yapıldı. Proje ile ilgili sunumu, Samandağ Belediyesi Peyzaj Mimarı Cansu Çiçek gerçekleştirdi.
Konuya ilişkin konuşan Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz, Samandağ’ın turizm potansiyelini harekete geçirecek proje ile ilgili yoğun bir çalışma sarf ettiklerini söyledi, Samandağ’ın kurtuluşunun turizm olduğunu ifade etti ve şunları dile getirdi:
“Samandağ, bir turizm ilçesi. Samandağ, turizmden hak ettiği payı almak zorunda. Daha önce de ifade ettiğim gibi, Samandağ’ın kurtuluşu turizmdedir. Az önce, sahil bandında yapmayı düşündüğümüz projemizin tanıtımı yapıldı. Hem kendisine, hem de bu konuda emeği geçen projede görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önemli bir mesai harcadılar, hala da çalışmalar devam ediyor. Uygulama projesini bitirmek üzereyiz. Bu konuda da gerekli çalışmaları yapıyoruz. Uygulama projesi bittikten sonra, ihaleye çıkacağız. Tabi ilana çıkmamız için, bu alanın imar planında kesinleşmesi gerekiyor. Biz de imar planının kesinleşmesini bekliyoruz. Askı süresi bitti, askından indirdik, Bakanlığa tekrar onaya gönderdik. Takip edeceğiz. En kısa sürede, itirazlar değerlendirildikten ve onaylandıktan sonra, biz de buranın yapımına başlayacağız.”
-Proje, tüm Hatay’a hitap ediyor-
Başkan Eryılmaz, projenin sadece Samandağ’a değil, Hatay’ın tamamına hitap ettiğini belirtti ve diğer ilçelerden Samandağ’a gelen vatandaşları da daha iyi ağırlamak istediklerini ifade etti.
Eryılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tepki gösteren arkadaşlarımız oldu. Hakaret edenler oldu. Bizi farklı şekilde suçlayanlar oldu. Ama biz, bu projeyi, bu memleketin tamamı için yaptık. Hatta sadece Samandağ’a değil, bütün bölgeye, insanlığa hizmet edecek bir proje. Çünkü Samandağ sadece Samandağlılara ait değil. Samandağ, bütün Hatay’a hitap ediyor. Taşıdığı turizm potansiyeliyle, bütün Samandağ’a hitap ediyor. Eğer bir günde Samandağ’a, hafta sonu 38 bin 500 araç geliyorsa, ki bunu 3 ile çarptığımız zaman 100 bin kişi yapar, yani eğer 100 bin kişi Samandağ’a geliyorsa, bu, Samandağ’ın sadece Samandağlılara ait olmadığını gösterir.
Buraya, değişik ilçelerden yüzmeye, eğlenmeye, tatil yapmaya, balık yemeye, piknik yapmaya gelen vatandaşlarımız da var. Dolayısıyla biz, bu vatandaşlarımızı daha iyi ağırlamak istiyoruz. Şehrin ekonomisine katkı sunacak şekilde ağırlamak istiyoruz. Konaklayacak alan oluşturmadan, ticari alan oluşturmadan, insanların burada gelip vakit geçirebilecekleri alanlar olmadan, bizim bu şehrin ekonomisine katkı sunmamız, turizmden hak ettiğimiz payı almamız ve arzu ettiğimiz istihdamı yaratmamız da mümkün olmayacak. Onun için bu projeyi çok önemsiyorum.”
-Proje mutlaka hayata geçirilecek-
Ne pahasına olursa olsun bu projenin hayata geçirileceğini söyleyen Başkan Eryılmaz, sözlerini şöyle noktaladı:
“Bizim çocukluğumuz burada geçti. Çocukluğumdan beri, bu alanlardaki köhne yapıları, çöpleri görüyorum. Hepimiz gördük. Oraya giremezdik bile! Tenekeden, ahşaptan bir takım binalar yapılmış. Bu, Samandağ’a yakışıyor mu? Dışarıdan gelerek Samandağ’ı görmek isteyenler, Samandağ’da zaman geçirmek isteyenler, bunu gördüğü zaman, bu bizim Samandağ’ımıza yakışıyor mu? Gittiğimiz her yerde, ‘bu Samandağ’ın sahili neden böyle’ diye hep serzenişte bulunuyorlardı. Bunu aşacağız ve açık söylüyorum… Bu proje, ne pahasına olursa olsun, benim bundan sonraki siyasi hayatıma mal olsa bile, olacak! Bunun dışında, hazırlamış olduğumuz 22 tane projemiz var. 22 projemizin tamamını hayat geçirmek istiyoruz.” -Mehmet ÖZGÜN-