Samandağ’ında Deprem Hasarı Yok

Hatay Valiliği, bugün Samandağ merkezli yaşanan 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından harekete geçti. Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten valilik, Defne İlçesi’nde ağır hasarlı bir binadan beton parçalarının düştüğü ihbarını aldı. Enkaz çalışma grubuna bilgi verilirken, şu an herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi. Valilik yetkilileri, gelişmelerin yakından takip edildiğini ve herhangi bir acil durumun söz […]

Hatay Valiliği, bugün Samandağ merkezli yaşanan 4.0 büyüklüğündeki depremin ardından harekete geçti. Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten valilik, Defne İlçesi’nde ağır hasarlı bir binadan beton parçalarının düştüğü ihbarını aldı. Enkaz çalışma grubuna bilgi verilirken, şu an herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.

Valilik yetkilileri, gelişmelerin yakından takip edildiğini ve herhangi bir acil durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Kamuoyuna duyurulan bu bilgilerle birlikte, Hatay Valiliği, deprem sonrası olası risklere karşı eylem planını devreye aldı.
Valilik, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun.

✅AFAD Başkanlığı deprem dairesinden alınan bilgi doğrultusunda; 05.03.2024 Salı günü(bugün) saat 10.15 sularında [6.04 km ] Samandağ (Hatay) merkezli 4.0 (MW) büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir.

✅Defne İlçesinde ağır hasarlı binadan beton parçaları düştüğü ihbarı alınmıştır. Enkaz çalışma grubuna bilgi verilmiştir.

✅Herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir.

✅Gelişmeler takip edilmektedir.

Basına ve Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.” -Adil Yeşildağ-

Exit mobile version