Şampiyon İspanya’ya 28 milyon avro

Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılan takımlar arasında dağıtılan toplam para ödülü miktarı 331 milyon avro oldu. Şampiyonluk kupasını kaldıran İspanya, bu ödüllerden 28 milyon 250 bin avroyu kazanmayı başardı. Turnuva boyunca İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk, Gürcistan, Almanya, Fransa ve son olarak İngiltere’yi yenerek tüm maçlarını galip tamamladı. İkinci sırayı alan İngiltere ise 24 milyon avro ödül […]

Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılan takımlar arasında dağıtılan toplam para ödülü miktarı 331 milyon avro oldu. Şampiyonluk kupasını kaldıran İspanya, bu ödüllerden 28 milyon 250 bin avroyu kazanmayı başardı.

Turnuva boyunca İspanya, Hırvatistan, İtalya, Arnavutluk, Gürcistan, Almanya, Fransa ve son olarak İngiltere’yi yenerek tüm maçlarını galip tamamladı.

İkinci sırayı alan İngiltere ise 24 milyon avro ödül kazandı.

Türkiye Milli Futbol Takımı ise çeyrek finalde Hollanda’ya elenmesine rağmen 15 milyon 250 bin avro ile turnuvadan ayrıldı.

Gruptan çıkma, galibiyet ve tur atlamaya göre belirlenen ödüllerle EURO 2024, futbolcular ve ülkeler arasında büyük bir rekabet ve heyecan yarattı. – Volkan İcil-

Exit mobile version