Samsun’dan Depremzede Çocuklara 3 Ton Kitap Bağışı

Samsun’daki Hataylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Samsun ve Hatay’ın Milli Eğitim Müdürlükleri’nin katkılarıyla depremden etkilenen çocukların eğitimi için 3 ton kitap topladı. Dernek, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Uğur ve Bilgi Okulları’nın desteğiyle düzenlenen kitap bağış kampanyası kapsamında toplanan kitapları Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yardımcısı Selim Yiğit ve okul müdürlerine teslim etti. Dernek […]

Samsun’daki Hataylılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Samsun ve Hatay’ın Milli Eğitim Müdürlükleri’nin katkılarıyla depremden etkilenen çocukların eğitimi için 3 ton kitap topladı. Dernek, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Uğur ve Bilgi Okulları’nın desteğiyle düzenlenen kitap bağış kampanyası kapsamında toplanan kitapları Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yardımcısı Selim Yiğit ve okul müdürlerine teslim etti.

Dernek Başkanı Sabahattin Çatal, kampanya sonucunda toplanan 3 ton boyama ve hikâye kitabı ile kırtasiye malzemelerinin Hatay’a ulaştırıldığını belirterek, “Kadim kent Hatay’ın eski günlerine kavuşması ve kültürünü zenginleştirme amacıyla başlattığımız kampanyaya destek veren Uğur ve Bilgi Okulları’na teşekkür ederiz,” dedi.
Çatal, toplanan kitapların Cuma günü Hatay’daki belirlenen okullara ulaştırılacağını aktarırken, kitap yardımlarının sadece bir başlangıç olduğunu vurguladı. “Kampanyamızın en büyük destekçilerinden biri olan merhum Hataylı hemşerimiz, Samsun Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Kurtoğlu hocamızın anısına Avsuyu İlkokulu’nda bir kütüphane oluşturduk. Sosyal ve kültürel projelerle Hatay’a faydalı olmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde çalışarak daha büyük projelere imza atmayı hedefliyoruz,” diye ekledi.
Dernek, Optisyen Sabahattin Çatal liderliğinde, Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Prof. Dr. İzzet Akça, Doç. Dr. Mahmut Yaran ve iş insanı Onur Uzun’un desteğiyle, her kesimden 200 üyesi bulunan bir topluluk olarak Hatay’da yaraların sarılması için çabalarını sürdürecek.

Exit mobile version