Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanayici, Doğal Gaz Zammının Geri Alınmasını İstedi

Kaygı ve üzüntüyle karşıladık…

Kaygı ve üzüntüyle karşıladık…

                Doğal gaza sanayide % 48 zam, sanayicilerin tepkisine neden oldu. Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) bir açıklama yaparak, gelişmenin kaygı ve üzüntü ile karşılandığını bildirdi, zammın geri alınmasını istedi.

                HASİAD adına Başkan Murat Hayzaran imzalı açıklama şöyle:

                “1 Kasım itibariyle geçerli olmak üzere, elektrik üreten santrallerin kullandığı doğalgaz fiyatına yüzde 47, sanayide kullanılan doğalgaz fiyatına ise yüzde 48,4’lük zam yapılması, sanayimizin ve KOBİ’lerimizin omuzlarına ilave yük bindirmiştir. Doğalgaz zamları, aynı zamanda elektriğe de zam anlamına gelmektedir.

                Sanayide doğalgaz tarifesi, bu yıl içinde yüzde 115, elektrik üretim santralleri tarifesi ise yüzde 148,5 oranında artmış olup, bu artışlar market raflarına, çarşı ve pazara yani nihai tüketiciye doğrudan yansıyarak, üretim maliyetlerini, ihracatı ve enflasyonu olumsuz etkilemiş ve etkilemeye de devam edecektir.

                Faiz-enflasyon-kur sarmalı nedeniyle hali hazırda ekonomik zorluklar yaşamakta olan işletmelerimiz, enerji maliyetlerine yapılan zamlar ile birlikte makinelerini döndürmekte ve üretim yapmakta zorluk çekeceklerdir.

                Enerji maliyetlerine gelen bu zamlar, uluslararası piyasada işletmelerimizin rekabet şansını da zorlamaktadır.

                Dünya genelinde artan hammadde ve girdi fiyatları, konteyner sorunu, navlun fiyatlarının yüksekliği gibi yaşanılan lojistik sorunlar, hammadde temininde güçlük çekilmesi başta olmak üzere, uzun süredir yaşanılan sayısız zorluğa rağmen üretmeye, ülkesine, ekonomiye değer katmaya gayret eden iş dünyamız, doğal gaz fiyatlarına yapılan artışı kaygı ve üzüntüyle karşılamıştır. Bu kapsamda, zamların yeniden gözden geçirilmesini talep etmekteyiz.”

-Duygu Ertaş-