Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şanverdi aradı, Bakan Koca açıkladı:

İlave doktor, sağlık personeli

İlave doktor, sağlık personeli ve filyasyon ekibi…

Kırıkhan ve Reyhanlı’ya da PCR Test Laboratuvarı kurulacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Fahrettin Koca, ilimizin kovid vakaları ve ölümlerinde Türkiye genelinde en üste çıkması sonrası yaptığı açıklamasında, filyasyon ekiplerinin artırılacağını ve personel takviyesi yapılacağını, ayrıca Kırıkhan ile Reyhanlı ilçelerinde PCR test laboratuvarları kurulacağını bildirdi. Bakan Koca, bu açıklamaları, önceki gün görüştüğü Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi’ye yaptı.
Şanverdi, son günlerde Hatay’da kovid-19 vaka sayısının artması üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini hatırlattı ve şu bilgiyi verdi:
“Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, bu görüşmede, sağlık hizmetinin sekteye uğramaması için İl Sağlık Müdürü ile koordineli olarak her türlü tedbiri aldıklarını ve Hatay’ın durumunu yakından takip ettiklerini belirtti. Bu tedbirler kapsamında, personel bakımından sıkıntı yaşanmaması için ilave doktor ve sağlık personeli görevlendirildiğini, filyasyon ekibinin arttırıldığını, yoğun bakım kapasitesinin arttırılacağını, daha fazla test yapmak ve filyasyonu hızlandırmak için de Kırıkhan veya Reyhanlı’ya ilave laboratuvar kurulacağını belirtti.
Sağlık Bakanımız, alınan tüm bu tedbirlere rağmen, aslında alınacak en büyük tedbirin, vatandaşların virüse karşı alacakları tedbirler olacağını belirtti. Aksi takdirde, Hatay’da durumun daha da kritik hale geleceğini dile getirdi.”
Milletvekili Hüseyin Şanverdi, görüşme değerlendirmesi ve Hatay halkına mesajında ise şunları kaydetti:
“Değerli hemşehrilerim… Önümüzdeki iki hafta çok kritik ve bu iki haftada, zorunlu olmadıkça evden çıkmamaya, aile ve komşu ziyaretleri yapmamaya, toplu olarak kapalı ortamda bulunmamaya, maske, mesafe ve temizlik kurallarına mutlaka uyalım.
Sevdiklerimiz bu hastalığa yakalandıklarında, ne yapacağımızı bilemiyor, sevdiklerimizin iyileşmesi için varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz. Bazen de tüm bu çabalara rağmen, bu hastalığa karşı çaresiz kalıyoruz. Oysa hastalık anında verdiğimiz bu mücadeleyi, hastalığa yakalanmadan önce verirsek, virüsü yeneriz. Bu illeti yenebilmek için Hatay olarak gayret göstermemiz gerektiğini dile getirirken, bu hastalığa yakalananlara da acil şifalar diliyorum.” -Cemil Yıldız-