Sarı-Kırmızılılar, Young Boys’u bekliyor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında yarın İsviçre'nin Young Boys takımını ağırlayacak.

RAMS Park’ta oynanacak karşılaşma saat 22.00’de başlayacak ve TRT 1 ile Tabii platformlarından canlı olarak yayınlanacak.

Son Durum ve Önceki Maçlar

Geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig’de 102 puan toplayarak rekor kıran Galatasaray, şampiyonluk unvanını üst üste 2. kez, toplamda ise 24. kez elde etti. Ancak ülke puanı düzenlemeleri nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi’ne play-off turundan başlamak zorunda kaldı.

İsviçre Süper Ligi’nde geçtiğimiz sezon şampiyon olan Young Boys ise “Devler Ligi”ne bu turda dahil oldu. İlk maçta Young Boys, Galatasaray’ı 3-2 mağlup etti. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne girebilmek için rövanşta 2 farklı galibiyet elde etmek zorunda. Eğer maç 1 farklı Galatasaray galibiyetiyle tamamlanırsa uzatmalara geçilecek. Beraberlik veya Young Boys galibiyeti durumunda turu geçen taraf Young Boys olacak.

Elenen takım, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Hakemler ve İlgili Görevler

Maçı Norveçli hakem Espen Eskas yönetecek. Eskas’ın yardımcılıklarını Jan Erik Engan ve Isaak Elias Bashevkin yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Mohammad Usman Aslam olacak. Video Yardımcı Hakem (VAR) odasında ise Hollanda’dan Rob Dieperink ve yardımcısı Erwin Blank görev alacak.

Galatasaray’ın Durumu ve Kadro

Galatasaray, Young Boys maçı öncesinde toplamda 4 resmi maça çıktı. Sezonu Turkcell Süper Kupa’da Beşiktaş’a karşı aldığı 5-0’lık yenilgi ile açan sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig’de Atakaş Hatayspor ve TÜMOSAN Konyaspor’u 2-1 mağlup etti. Young Boys karşısında play-off turunun ilk maçını 3-2 kaybetti. Sezon öncesinde yapılan 5 hazırlık maçında ise 2 galibiyet, 3 yenilgi aldı.

Teknik Direktör Okan Buruk, UEFA Disiplin Kurulu tarafından verilen 2 maç cezası nedeniyle bu karşılaşmada takımının başında olamayacak. Milli oyuncu Abdülkerim Bardakcı, ilk maçta gördüğü kırmızı kart nedeniyle rövanş maçında forma giyemeyecek. Sakatlığı süren Davinson Sanchez’in durumu maç günü netleşecek. Ceza nedeniyle ilk maçta görev yapamayan Kaan Ayhan ise bu maçta oynayabilecek.

Galatasaray’ın Kadrosu:

Fernando Muslera
Günay Güvenç
Ahmet Şen
Davinson Sanchez
Leo Dubois
Derrick Köhn
Kaan Ayhan
Elias Jelert
Victor Nelsson
Abdülkerim Bardakcı
Metehan Baltacı
Kerem Demirbay
Gabriel Sara
Berkan Kutlu
Hakim Ziyech
Lucas Torreira
Kerem Aktürkoğlu
Yunus Akgün
Wilfried Zaha
Dries Mertens
Barış Alper Yılmaz
Mauro Icardi
Michy Batshuayi
Avrupa’da 318. Maç ve Şampiyonlar Ligi Geçmişi

Galatasaray, Avrupa kupalarında bugüne kadar çıktığı 317 maçın 113’ünden galibiyetle ayrıldı. 120 karşılaşmada mağlup olurken, 84 maç ise berabere tamamlandı. Avrupa arenasında rakip fileleri 429 kez havalandıran sarı-kırmızılılar, kalesinde ise 475 gol gördü.

“Devler Ligi” elemelerinde ise 33 maça çıkan Galatasaray, 22 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 yenilgi yaşadı. Bu maçlarda 75 gol atan sarı-kırmızılılar, 37 gol yedi.

Galatasaray, Young Boys’u eleyerek UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon ilk kez uygulanacak 36 takımlı formatta yer almayı hedefliyor. Şampiyonlar Ligi’nde daha önce 17 kez grup aşamasında boy gösteren Galatasaray, 10 kez elemeleri geçerek, 7 kez de doğrudan grup aşamasında yer aldı. – Volkan İcil-

Exit mobile version