Sarp Akkaya Kimdir? Sarp Akkaya Nerede Oynadı?

Sarp Akkaya, Türk televizyonunun parlayan yıldızlarından biri. Başarılı kariyeri ve yeni projeleriyle izleyicilerin gönlünde taht kuran Akkaya'nın hayatına ve çalışmalarına dair detayları keşfedin.

Sarp Akkaya Kimdir?

Başarılı oyuncu Sarp Akkaya, Türk televizyon dünyasında Suskunlar, Ezel ve Kurtlar Vadisi Pusu gibi popüler dizilerdeki rolleriyle tanınmaktadır. Şimdi ise Kalpazan adlı yeni dizinin kadrosunda yer alarak izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Peki, Sarp Akkaya’nın hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler neler? İşte, Kalpazan dizisindeki Tarık karakterine hayat verecek olan Sarp Akkaya’nın yaşam hikayesi…

Sarp Akkaya’nın Hayatı

Sarp Akkaya, 13 Mayıs 1980 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Oyunculuk kariyerine ilk adımını Bizim Aile dizisiyle atan Akkaya, 2001 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun oldu. Mezuniyetinin ardından, Stüdyo Drama Tiyatro Topluluğu’nda Kaos ve Sonra gibi oyunlarda sahne aldı. Ardından, Alchera Tiyatro Topluluğu’nda 6. Gün ve Devenin Hörgücü Yamuk Olur adlı oyunlarda yer aldı. Oyunculuk kariyerinde en büyük çıkışını Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde canlandırdığı Servet karakteri ile yaptı. Daha sonra Ezel dizisinde Tevfik rolüyle dikkatleri üzerine çekti. Suskunlar adlı dizide Murat Yıldırım ile başrolü paylaşarak Sarı karakterine hayat verdi. Ayrıca, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Atmaca karakteri ile de izleyicilerin beğenisini kazandı. 2015 yılında atv’de yayımlanan Racon: Ailem İçin adlı dizide başrol olarak Mehmet Aslantuğ ile birlikte rol aldı.

Sarp Akkaya’nın Ailesi

Sarp Akkaya, Türk televizyon dünyasında tanınan bir aileye sahiptir. Oyuncu Esra Akkaya onun kardeşidir. Ayrıca, Sarp Akkaya’nın ikizi Kaya Akkaya da oyunculuk yapmaktadır. Aile bireyleri, aynı zamanda çeşitli seslendirme projelerinde de yer alarak sanatsal yeteneklerini ortaya koymaktadır.

Sarp Akkaya’nın Tiyatro Oyunları

Sarp Akkaya’nın Dizileri

Sarp Akkaya’nın Filmleri

Exit mobile version