Satışlar Durdurulacak!

Dörtyol Belediyesi’ne ait, ilçedeki 18 konutun, icra kanalıyla çok düşük fiyata satılığa çıkarıldığı söylemleri Dörtyol Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri tarafından gündeme getirildi, buna dair deliller paylaşıldı! Başkan Fadıl Keskin, bunun üzerine, kendisine yanlış bilgi verildiğini, bu nedenle de satışların durdurulacağını, mahkemeye başvuracaklarını duyurdu. Dörtyol Belediyesi’ne ait gayrimenkul satışlarının icra kanalıyla satışı ile ilgili çalkantılar sona […]

Dörtyol Belediyesi’ne ait, ilçedeki 18 konutun, icra kanalıyla çok düşük fiyata satılığa çıkarıldığı söylemleri Dörtyol Belediye Meclisi’nin CHP’li üyeleri tarafından gündeme getirildi, buna dair deliller paylaşıldı! Başkan Fadıl Keskin, bunun üzerine, kendisine yanlış bilgi verildiğini, bu nedenle de satışların durdurulacağını, mahkemeye başvuracaklarını duyurdu.

Dörtyol Belediyesi’ne ait gayrimenkul satışlarının icra kanalıyla satışı ile ilgili çalkantılar sona eriyor. Belediye Başkanı Fadıl Keskin, kendisine yanlış bilgi verildiğini, bu nedenle satışların durdurulacağını belirterek, “Mahkemeye başvuracağız” dedi. Konu, Dörtyol Belediye Meclisi’nin 2 Ocak Pazartesi günkü toplantısında gündeme getirildi. CHP Grup Sözcüsü Av. Emre Arık, söz alarak, eski pazar yeri, Migros karşısındaki 200 ada 7 nolu parselde, kat karşılığı projede kamu vicdanını rahatsız eden, icra yoluyla satışlar olduğunu, bu konuda Meclis’in ve kamuoyunun aydınlatılmasını istedi. Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, bu konuda daha önce bir basın açıklaması yaptığını, konunun Haziran ayında gündeme geldiğini, emsal bedelleri uygun bulmadıklarından iki defa revize ettiklerini belirtti ve rızaen satış yapıldığını söyledi. Keskin, binaların tamamlanmamış olduğu için de gerçek değerlerinin altında satıldığını belirtti. MHP Meclis üyesi Celal Türker, sözleşmeye göre binaların anahtar teslim olması gerektiğini, neden eksik olarak alındıklarını ve satıldıklarını, arada doğan zararın kim tarafından ve nasıl karşılanacağını sordu. Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, sözleşmenin kaba inşaat olarak yapıldığını belirtince, ihtilaf oluştu.

Sözleşme, Meclis’ce talep edildi ve CHP Gurup Sözcüsü Av. Emre Arık, sözleşmenin ilgili maddesinde “anahtar teslim” olduğunu Meclis’te okudu. Arık, satışlarla ilgili Meclis’ten yetki alınmamasının nedenleri ile alıcıların neye göre belirlendiğini de sordu.
Başkan Keskin, satışların durdurulacağını, kendisine verilen bilginin yanlış olduğunu belirtti ve derhal mahkemeye müracaat edeceğini söyledi. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version