Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Savaş: Amacımız Çocuklarımızın Sağlıklı Ürünler Tüketmesi

HBB, “Tarımla Rehabilitasyon” projesine

HBB, “Tarımla Rehabilitasyon” projesine verdiği destekle, projenin başarısına katkı sağladı …

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı, denetimli serbestlikten faydalanan yükümlüler için uygulanan “ Tarımla Rehabilitasyon” projesine verdiği destekle projenin başarısına katkı sağladı.
Çalışmalar kapsamında MKÜ tarafından Kırıkhan Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne hibe edilen arazinin ekilebilir hale gelmesi için gerekli düzenlemeler Tarımsal Hizmet Şube Müdürlüğünce kısa sürede tamamlandı. Üretim alanında bulunan su kuyusu eksiklikleri giderilerek işler hale getirildi. Uygulamaya katılacaklara Tarımsal Şube Müdürlüğüne bağlı ziraat mühendislerince ekim, sulama, bakım gübreleme gibi konularda eğitim verildi. Ayrıca ekimden hasada kadar rutin aralıklarla kontroller gerçekleştirildi. Ekilmesinde karar kılınan ürünlerden marul, karalahana, lahana ve brokoli fideleri bedelsiz olarak HBB tarafından temin edildi ve gübre sağlandı.
Yerelden kalkınmaya önemli katkı sağladık …
Projeyi önemli bulan ve her türlü desteğin sağlanması talimatını veren HBB Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, 2019 yılında ekimine başlanan ürünlerin hasadının ilk gününde üreticileri yalnız bırakmadı. Kırıkhan’daki ekim giderek üreticilere moral ve motivasyon sağlayan Başkan Savaş, ”Hatay Büyükşehir Belediye’miz, Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Kırıkhan Müdürlüğümüz ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliği ile denetimli serbestlik mahkumlarımıza 20 dönüm arazi içerisinde başta marul olmak üzere bir çok ürünün ekimini, bakımını ve hasadını başlattık bugün il günümüz. Arkadaşlarımız marullarımızın 1500 tanesini toplayıp ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Büyükşehir Belediyemizin sosyal marketlerinde dağıttılar. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık diyoruz. Emeği geçen üç kurumumuzun çalışanlarına teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız Delibekirli’nin kendine has Kara Mehmet narının da çeliklemesini yaptı arkadaşlarımız. Önemli olan cezalarını çekerken de topluma yararlı bireyler olmalarını sağlamak” dedi.
Hatay’a ait GDO’suz ata tohum Ali Bayır ve Karakılçık buğdaylarının üretimine katkı sağlayarak da yerelden kalkınmaya önemli bir katkı sağladıklarını ifade eden Başkan Savaş, “Başlattığımız ‘Doğal Yaşam ve Üretim Çiftlikleri’ projemiz kapsamında şehrimize özgü ve GDO’suz Ali Bayır ve Karakılçık buğdaylarını toprakla buluşturduk. Şimdi de bunun karşılığını alıyoruz. Toplam 60 dönümlük arazide buğday ektik. Amacımız bu ürünleri çoğaltarak ülkemizde yaygın hale getirmek. Biz istiyoruz ki çocuklarımız GDO’suz, sağlıklı ve organik ürünler tüketsin. Ektiğimiz buğdayların vitamin değeri çok yüksek ve birçok hastalığa faydası var” dedi.
Çabamız, gıdaya ulaşımda sıkıntı olmaması …
HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaptığı açıklamada Hatay’ın gıda üretimi noktasındaki sorumluluğunun bilincinde olduğunu vurgulayarak, ülke genelinde yaşanan zor günlerde gıdaya ulaşma sıkıntısı olmaması için gerekli projelerin acilen hayata geçirildiğini duyurdu ve şunları dile getirdi: “Bilindiği gibi Hatay, ülkemizin birçok gıda ihtiyacını özellikle de yaş sebze ve meyve üretimiyle karşılayan stratejik bir ildir. İlimizin bu potansiyelini, ülkemizin gıda güvenliği çerçevesinde değerlendirmek üzere kırsal kalkınma projemizle inisiyatif ve sorumluluk alıyoruz. Olağanüstü koşulların getirdiği yeni durumun tarımsal üretimde aksaklığa meydan vermemesi ve insanlarımızın gıdaya ulaşmada sıkıntı yaşamaması için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak kırsal kalkınma proje ekibimize konu ile ilgili olarak saha analizi talimatı verdik. Böylece kritik gıda maddelerinin üretim planlamasının yapılması, üreticinin ürettiği ürünlere pazar bulma sıkıntısının yaşanmaması tüketicinin sağlıklı ürüne ulaşmada önüne çıkacak engellerin ortadan kaldırılması büyük ölçüde sağlanacaktır. Ayrıca acil olarak büyükşehirlerin gıdaya ulaşımdaki zorluğunu ilgili büyükşehir belediye başkanlıkları ile koordine edecek ve her türlü kolaylığı sağlamak üzere harekete geçeceğiz.” Mehmet ÖZGÜN .