Savaş kardeşleriyle ilgili ilk kez konuştu

Kanun dışı iş yapmam, yaptırmam! Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bir süre önce iki kardeşinin belediye bünyesindeki kurumlarda etkili görevde olduklarına ilişkin iddia ve açıklamalar üzerine ilk kez konuştu. Savaş, “Ben, kanun dışı iş yapmam, yaptırmam” mesajı verdi. Başkan Savaş, siyasetteki büyüklerin, “Siyasette barışmasını bilmeyen kavga etmesin” dediklerini hatırlatarak şunları söyledi: “Ben, kavga etme […]

Kanun dışı iş yapmam, yaptırmam!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bir süre önce iki kardeşinin belediye bünyesindeki kurumlarda etkili görevde olduklarına ilişkin iddia ve açıklamalar üzerine ilk kez konuştu. Savaş, “Ben, kanun dışı iş yapmam, yaptırmam” mesajı verdi.
Başkan Savaş, siyasetteki büyüklerin, “Siyasette barışmasını bilmeyen kavga etmesin” dediklerini hatırlatarak şunları söyledi:
“Ben, kavga etme taraftarı değilim. Bir gazeteci arkadaşımız, benim hakkımda, ‘Lütfü Savaş kendini HATSU Yönetim Kurulu Başkanı ve kardeşini de Özel Kalem Müdürü olarak atamış’ diye tweet atmış. Ben, kendimi hiçbir yere atamadım. AKP’nin, Büyükşehir Belediyesi hakkında çıkardığı yasada, Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda Su ve Kanal Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Yan ben, kendimi atamadım ve buradan para almadım. Yalan ve yanlış haberdir.
Evet, abim Büyükşehir’de çalışıyor, ama para almıyor. Onun gibi fahri çalışan birçok arkadaşımız var. Çalışanlarımız ve onların sayesinde biz bu seçimi kazanıyoruz. Metin ismindeki kardeşim, 25 yıllık memur. Üniversitede personellerden sorumluydu. Şu anda HATSU’da Personel Müdürü.
Benden; ahlaksızlık, yolsuzluk, hırsızlık ve vurdumduymazlık görseler, istifa ederim. Ben, kanun dışı iş yapmam. HATSU, belediyeye bağlı bir kurum olduğu için mecbur olarak başkanıyım. Halkımız bize güvenmeseydi, biz oy vermezdi. Hakkımda doğru olmayan haber yapan gazeteci, iktidar partisinin bir belediye başkanına bunu yapabilir mi? Gazeteci biri, yapacağı haber ‘doğru mu yanlış mı’ diye araştırarak haber yapması gerekir.” -Cemil Yıldız-

Exit mobile version