Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SAVAŞ; Suudi Ambargosuna karşı Hükümetten çözüm istedi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suudi Arabistan’ın, uzun bir süredir Türk menşeli ürünlere üstü kapalı ambargo uyguladığını, Ekim ayından itibaren bu durumun kalıcı hale getirileceğinin günlerdir basında yer aldığını kaydetti. Savaş, “Ambargo, Hatay ekonomisini de olumsuz etkiler. Hükümet, bu soruna acil çözüm bulmalıdır. İş insanlarımız açıklama bekliyor” dedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suudi Arabistan’ın, Türk menşeli ürünlere ambargo uygulaması girişimleri çerçevesinde iş insanlarından çok ciddi şikayetler aldıklarını bildirdi. Hatay’da, ekonominin olumsuz etkilendiğini söyleyen Savaş, hükümete, acil önlem alınması için çağrısı yaptı. Türkiye’nin, Suudi Arabistan’la, 3 milyarı ihracat olmak üzere yıllık 6 milyar dolardan fazla bir ticaret hacmi olduğuna dikkati çeken Savaş, “Hatay, bu ülkeye 70 milyon dolardan fazla ihracat yapıyordu. Özellikle son iki yıldır ticaretimiz gittikçe azalıyor ve artık tamamen durma tehlikesi ile karşı karşıya” dedi.
Çoğu sebze-meyve dolu yüzlerce tırın, 2019’da İskenderun Limanı’ndan çıktıktan sonra Duba Limanı’nda keyfi şekilde günlerce bekletildiğini hatırlatan Savaş, “Üstü kapalı büyük bir ambargo görüyorduk. Bu yıl sıkıntılar artarak devam ediyor ve artık iş insanlarımızın sabrı kalmadı, önlerini göremiyorlar” değerlendirmesinde bulundu.
Suudi Arabistan’ın ardından Bir-leşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’in de ambargoya katılabileceği iddiaları olduğunu kaydeden Savaş, Suudi Arabistan ile ticaret yapan yaklaşık 32 bin Hataylı vatandaş ile çevre illerdeki iş insanlarının net bilgiye ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Hükümetin, Suudi Arabistan’ın Ekim ayı başından itibaren Türkiye’den ithalatı durduracağına dair basında yer alan haberler konusunda şu ana kadar resmi bir açıklama yapmadığına vurgu yapan Savaş, “Hataylı ve çevre illerimizdeki iş insanları bir açıklama istiyor” dedi. -Cemil Yıldız-