Savaş tanıtım filminde yer almamayı kendi tercih etti

Cumhuriyet Halk Partisinin yayınladığı 31 Mart yerel seçimleri propaganda şarkı ve klibinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş bilinçli olarak yer almadı. Savaş, çekimleri 5 Şubat tarihinde yapılan tanıtım filmi çekimlerinde Hatay’da 6Şubat depremi yıldönümü anma ve anımsatma programları dolayısıyla çok yoğun olduğundan ve bunca acının içinde müzikli şarkılı bir klipte yer almayı […]

Cumhuriyet Halk Partisinin yayınladığı 31 Mart yerel seçimleri propaganda şarkı ve klibinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş bilinçli olarak yer almadı.

Savaş, çekimleri 5 Şubat tarihinde yapılan tanıtım filmi çekimlerinde Hatay’da 6Şubat depremi yıldönümü anma ve anımsatma programları dolayısıyla çok yoğun olduğundan ve bunca acının içinde müzikli şarkılı bir klipte yer almayı doğru bulmadığından kaynaklı olarak videoda yer almadı.

Bu konuya açıklık getiren CHP Genel başkanı Özgür Özel, söz konusu klibin çekimlerinden önce Hatay Belediye başkanı Doç Dr. Lütfü savaş ile görüştüğünü ifade ederek “ Klip 5 Şubat tarihinde çekildi. Depremin yıldönümü dolayısıyla Hatay çok yoğundu ve o tarihte Belediye başkanımız da Hatay’da çalışıyordu, çok sayıda dışardan gelenler olmuştu. Bu nedenle Başkanımız Lütfü Savaş çekimlere gelemem dedi ve şunu ekledi ‘ zaten benim böyle çalgılı, müzikli bir klipte yer almam da doğru olmaz. Hatay’ın acısını hala yüreğimizde taşıyoruz’. Buna biz de hak verdik, doğru bir yaklaşımdı. “ dedi.

Özel: “Savaş Günah Keçisi değildir”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e Hatay’daki aday tartışmaları hakkında da soru soruldu. Özel bu aşamada “deprem sonrası yaşananların tek sorumlusu ve günah keçisi Lütfü Savaş değildir.” Diyerek şu açıklamayı yaptı: “Biz Hatay’daki aday konusunda 5. Anketimizi de yapıyoruz. Eğer daha çok beğeni gören bir aday ismi olursa değerlendireceğiz ki zaten Lütfü Savaş da buna karşı gelmiyor. Yaptığımız anketlerde şuana kadar Lütfü Savaş’a bir alternatif geliştiremedik. Ancak şunu belirtmeliyim ki yaşananların tüm sorumlusu ve günah keçisi de Lütfü Savaş değildir. “ -Sinan Seyfittinoğlu-

Exit mobile version