Savcının İtirazı Sonuç Verdi: 2 Jandarma Tutuklu

İskenderun ilçesinde, alkollü sürücülerin kan örneklerinde sahtecilik şüphesiyle başlatılan soruşturma kapsamında adli kontrolle serbest bırakılan 2 jandarma personeli, savcının itirazı üzerine tutuklandı. Hatay Emniyet Müdürlüğü ve İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonuyla yürütülen soruşturmada, alkollü araç kullandığı gerekçesiyle yakalanan sürücülerin mahkemeye itiraz etmek amacıyla hastanelerde verdikleri etanol kan örneklerinin farklı kişilere ait olduğu Adli Tıp raporlarıyla ortaya […]

İskenderun ilçesinde, alkollü sürücülerin kan örneklerinde sahtecilik şüphesiyle başlatılan soruşturma kapsamında adli kontrolle serbest bırakılan 2 jandarma personeli, savcının itirazı üzerine tutuklandı.
Hatay Emniyet Müdürlüğü ve İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonuyla yürütülen soruşturmada, alkollü araç kullandığı gerekçesiyle yakalanan sürücülerin mahkemeye itiraz etmek amacıyla hastanelerde verdikleri etanol kan örneklerinin farklı kişilere ait olduğu Adli Tıp raporlarıyla ortaya çıktı. Bu usulsüzlüğe dair “nitelikli dolandırıcılık” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla geniş kapsamlı bir operasyon düzenlendi.

20 kişi gözaltına alındı
23 Ekim’de gerçekleştirilen operasyonda, aralarında avukat, polis, doktor, jandarma personeli ve çeşitli devlet memurlarının da bulunduğu toplam 20 kişi gözaltına alındı. İlk aşamada mahkemeye çıkarılan bu kişiler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak soruşturmanın ilerlemesiyle beraber, savcının karara itiraz ettiği bildirildi.

Savcının itirazı sonrası 2 jandarma tutuklandı
Savcının itirazı sonrasında yeniden gözaltına alınan bir devlet memuru, iki jandarma personeli ve bir doktor, tekrar mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, 2 jandarma personelinin tutuklanmasına karar verirken

Exit mobile version