Schengen Ülkelerinde Vize Zorluğu

Avrupa’nın çeşitli ülkelerine seyahat etmek isteyenler için kötü haber geldi. Medyada yer alan son bilgilere göre, Schengen Bölgesi ülkelerine vize başvuruları oldukça zorlaşıyor ve randevu bulunmuyor. Oksijen’de yer alan habere göre, vize acenteleri, en çok başvurunun Almanya, Hollanda ve Yunanistan gibi ülkeler için yapıldığını belirtiyorlar. Ancak, bu ülkelerde randevu almak artık büyük bir zorluk haline […]

Avrupa’nın çeşitli ülkelerine seyahat etmek isteyenler için kötü haber geldi. Medyada yer alan son bilgilere göre, Schengen Bölgesi ülkelerine vize başvuruları oldukça zorlaşıyor ve randevu bulunmuyor.

Oksijen’de yer alan habere göre, vize acenteleri, en çok başvurunun Almanya, Hollanda ve Yunanistan gibi ülkeler için yapıldığını belirtiyorlar. Ancak, bu ülkelerde randevu almak artık büyük bir zorluk haline gelmiş durumda.

Çilek Vize adlı bir acente yöneticisi olan Erol Sağdıç, bu durumun birden fazla sebebi olduğunu vurguluyor. Konsoloslukların vize işleme kapasitelerinin sınırlı olması ve artan talebi karşılamakta zorlanmaları önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Ayrıca, Almanya’nın 2023 yılı sonunda başlattığı nitelikli ve niteliksiz göç yasasının da vize taleplerinde artışa neden olduğu belirtiliyor.

Son verilere göre, İspanya ve İtalya için nisan ortasına kadar, Almanya için ise 30 Mart’a kadar randevuların dolu olduğu öğrenildi. -Adil Yeşildağ-

Exit mobile version