Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Seçim Şoku!

Yayladağı’nda, belediye aracıyla gece 21.00’e kadar Suriyeli taşınarak seçmen yaptırıldı!

CHP Milletvekili ve İl Başkanı, son anda devreye girdi, saat 17.00’den sonra kaydedilenler iptal edildi.

31 Mart seçimlerinde oy kullanacak seçmenleri belirleyen sandık seçmen kütükleri, 17 Ocak Perşembe günü askıdan indirildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, seçmen listeleri saat 17.00’ye kadar muhtarlıklarla askıda bırakılırken, yine aynı gün saat 17.00’ye kadar adres değişiklikleri ile isimleri listelerde yer almayanların başvuruları alındı.
Ancak, Yayladağı ilçesindeki uygulama, YSK kararı doğrultusunda olmadı. İddialara göre, Perşembe günü saat 17.00’den sonra da, Yayladağı Belediyesi’ne ait otobüslerle çok sayıda Suriyeli, İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün bulunduğu hükümet binasına taşındı ve Suriyeliler, YSK’nın belirlediği saatten sonra seçmen listelerine kaydedildi.
Durumdan haberdar olan CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur ile CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, acilen Yayladağı ilçesine gitti, İlçe Kaymakamı ile İlçe Seçim Hakimi ile görüşmeler gerçekleştirildi ve YSK’nın belirlediği kriterlerin dışında seçmen kaydı alındığı belirtildi.
-İSİMLER SİLİNDİ-
Edinilen bilgilere göre, İlçe Kaymakamı ile İlçe Seçim Hakimi, saat 17.00’den sonra seçmen olarak kaydı yapılanların isimlerinin silindiğini bildirdi. Gelişmeyi kamuoyuna duyuran, CHP’li Vekil Mehmet Güzelmansur, şu açıklamada bulundu:
“Yayladağı ilçemizde, usulsüz şekilde Suriyeli seçmen kaydı yapılmaya çalışılmıştır. Yayladağı’na geçerek, Kaymakam ile görüştük. Saat 17:00’den sonra yapılan Suriyeli seçmen kayıtlarının iptalini sağladık. Yerel seçimlere gölge düşmesin. Hataylı hemşehrilerimizin sandıktaki iradesini Suriyelilerin iradesine teslim eden zihniyet 31 Martta kazanamayacak. Hatay’ın geleceğini, Hataylıların hoş görüsüne, sevgisine, kardeşlik bağlarına inanarak gönül köprüleri kuranlar kazanacaktı.”
Bu arada, CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özgün de gelişme üzerine Yayladağı’na gitti ve girişimleri ardından şu açıklamayı yaptı:
“YSK’nın genelgesine göre, İlçe Seçim Kurullarında listeye seçmen olarak kaydolma 17 Ocak saat 17.00 itibariyle sona ermektedir. Bu görüntüler, şu saatte, Yayladağı hükümet konağından! Suriyeliler, AKP’li Yayladağı Belediyesi otobüsleriyle ilçe seçim kuruluna taşınıyor. Gerekli itirazları yapmak üzere Yayladağı’na geçiyorum. Görevini kötüye kullanan hesabını verecek. Kamuoyunun bilgisine sunarım.” -Cemil Yıldız-

DİĞER VİDEOLAR