Seçime sırtımda hançerle girdim

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Partisinin 38. olağan kurultayında yaptığı konuşmada 6 masa ve seçimi kaybetmesiyle ilgili olarak “Seçimi kaybettik. Hepimiz üzgünüz ama seçime sırtımda hançerle girdim” dedi. Kılıçdaroğlu tüzük kurultayın ile partide çok b üyük bir değişim yapılacağını da belirterek bir sonraki kurultayda aday olmayacağı mesajını verdi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının o bölümü şöyle: Tarihin bize yüklediği […]

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Partisinin 38. olağan kurultayında yaptığı konuşmada 6 masa ve seçimi kaybetmesiyle ilgili olarak “Seçimi kaybettik. Hepimiz üzgünüz ama seçime sırtımda hançerle girdim” dedi. Kılıçdaroğlu tüzük kurultayın ile partide çok b üyük bir değişim yapılacağını da belirterek bir sonraki kurultayda aday olmayacağı mesajını verdi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının o bölümü şöyle:

Tarihin bize yüklediği sorumluluk gereği 6 liderle ilk kez oturduk ve tarihin bize yüklediği sorumluluğu anlattım. Ve 6 parti bir araya geldik. Ülkeyi nasıl yöneteceğimizi oturduk çalıştık. Ortak mutabakat hazırladık. Her alanda ortak metni hazırlayıp geniş kitlelerle paylaştık. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi önerdik. Fazla ayrıntıya girmeyim ama sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Masadan ayrılmalar sonra tekrar oturmalar. Ateşi ve ihaneti gördüm, Yılmadım, yıkılmadım. Yapılan bütün kumpaslara  yalana dolana 5 li çetelere saray devletinin harcadığı milyarlara rağmen asla yılmadık ve boyun eğmedik. Çünkü şuna inanıyordum. Yolu doğru olanın yükü ağırdır. üstelik hançerlerle birlikte ağırdı. Beni asıl üzen sırtımdaki hançerlerdi.

Seçim bitti kazanamadık. Daha nefes almadan değişim söylemleri başladı. Değişim söylemini dile getirenler uzun süredir değişmeyenlerdir. Ama seçimden sonra ilk işim onları değiştirmek oldu. Değişmeyen tek şey değişimdir. Hayatın kendisidir değişim.

 

Exit mobile version