Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçmeli Dersleri Öğrenciler Seçmeli

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı

Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Özgür Tıraş, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), ortaokullar ve liseler için seçmeli ders tercihlerinin yapılacağı tarih olarak 4-22 Ocak 2021 tarihlerini belirlediğini söyledi, MEB’in kararı ile öğrencilerin seçmeli dersler konusunda seçim yapmasının, öngörülen sürede, pandemi koşulları nedeni ile çok zor olduğunu bildirdi, Seçmeli derslerin öğrencilerin ilgi ve yetenekleri ile belirlenmesinin gerekliliğine vurgu yaptı.
MEB, her ne kadar seçmeli derslerin öğrencilerin istek ve tercihlerine göre belirlenmesi gerektiğini ifade etse de geçtiğimiz yıllar içinde eğitimde yaşanan yoğun siyasal kadrolaşmanın ve yandaş atamaların bir sonucu olarak bazı dini içerikli derslerin seçilmesi için öğrenci ve velilerin yönlendirilmeye çalışıldığı bilindiğini söyleyen Tıraş, nitekim okullara gönderilen yazıda öğrencilerin seçmeli ders seçmediği hallerde ders seçimini okul yönetiminin yapacağının belirtildiği, pandemi koşullarında bu kararın nasıl sonuçlar ortaya çıkaracağını tahmin etmenin zor olmadığını ifade etti.
Okul yöneticileri ders seçemez …
Tıraş, konu ile ilgili açıklamasında şunlara yer verdi: “Seçmeli dersler, öğrencilerin hayata hazırlanması, ilgi ve yeteneklerinin ortaya çıkarılması açısından elbette önemlidir. Seçmeli derslerin okul programlarının ayrılmaz bir parçası olarak öğrencilerin gelişimlerine destek olması, ayrıca bilişsel (bilgi, beceri), duyuşsal (ilgi, tutum) ve sosyal gelişimlerine katkı sağlaması gerekmektedir. Kaldı ki yıllardır iktidarın eğitim politikalarını belirleme noktasında dayanak olarak kullandığı, bazı vakıf ve kurum amirlerinin öğrencilerimizin gelecekleri ve eğitim faaliyetleri üzerinde kararlar alma haklarını kendilerinde buldukları, broşürler bültenler yayınladıkları, sosyal medya hesaplarında hiç çekinmeden bu faaliyetleri yürüttükleri ortadadır.
Eğitim Sen Hatay Şubesi Yürütme Kurulu olarak, Geçmişte defalarca yapıldığı gibi veli ve öğrenciler adına ders seçen okul yöneticileri suç işlediklerini bilmeli ve ona göre hareket etmelidir. Seçmeli derslerin belirlenmesi sürecinde hangi nedenle olursa olsun mağdur edilen veli ve öğrencilerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyor, eğitim politikalarına ilişkin her konuda olduğu gibi, bu konuda da her türlü siyasal ve ideolojik yönlendirmenin karşısında duracağımızın, seçmeli ders seçimi sürecini yakından takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.” -Mehmet ÖZGÜN-