Şehide dua okumayan imamın canı cehenneme

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye’nin içerinden ve dışarıdan ağır tehditler içeren saldırı süreci yaşadığını belirterek bu saldırıların küresel gerilimle de yakından ilgili olduğunu söyledi. Özdağ Diyarbakır Kulp’da bir imamın şehit ve gazilere dua okumamasını da eleştirerek “Bu devletten maaş alan, memuru olan bir imam eğer bu devletin askeri, polisi şehit olduğu […]

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türkiye’nin içerinden ve dışarıdan ağır tehditler içeren saldırı süreci yaşadığını belirterek bu saldırıların küresel gerilimle de yakından ilgili olduğunu söyledi. Özdağ Diyarbakır Kulp’da bir imamın şehit ve gazilere dua okumamasını da eleştirerek “Bu devletten maaş alan, memuru olan bir imam eğer bu devletin askeri, polisi şehit olduğu zaman onun için dua okuyamıyorsa onun ne imamlığı kalır ne Müslümanlığı kalır. Canı cehenneme! Hangi siyasilerin şimdi bu imam bozuntusunun arkasında olduğunu görüyoruz” ifadesini kullandı,

Partisinin aday tanıtım töreni için Kayseri’de bulunan Özdağ Gazeteciler cemiyetinde yaptığı basın açıklamasında Gazze’de devam eden ve soykırım boyutlarına ulaşan sürecin ötesine geçtiğini ve İsrail’in çatışmayı bölgeye yayma çabası ile içinde olduğunu savundu.Özdağ “Gelecek ay içerisinde İsrail’in güney Lübnan’a, Hizbullah’a yönelik yeni saldırı süreci başlayacak. Çin’in, ABD’nin Orta Doğu’ya tekrar angaje olmasından istifade ederek hem Tayvan’da hem Çin denizinde ABD müttefiklerine yönelik bir gerilim politikasını tırmandırdığını görüyoruz. Bütün bunlar olurken Türkiye bir ateş çemberinin ve kuşatmanın altında” dedi.

FETÖ’nün tekrar dirilmesi ve devlet içinde konumlanmaya çalıştığını iddia eden Özdağ bu konudaki uyarıyı ve elde ettiği bilgilerini önümüzdeki günlerde daha kapsamlı olarak tekrarlayacağını açıkladı. FETÖ ile yapılan mücadelede gerçekleştirilen büyük hatalardan, eksikliklerden dolayı tekrar devlet içerisinde konumlanmaya ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti için tehdit oluşturmaya başladığını anlatan Özdağ “İçişleri Bakanının bu konu üzerinde daha kapsamlı durması gerektiğini düşüyoruz. Ali Yerlikaya, uyuşturucu ile mücadele doğrudur, destekliyoruz ama FETÖ’nün yeniden ve hızlı bir imkan ve kabiliyete kavuştuğunu biz görüyoruz. Ülkemizin değişik yerlerinde hilafet taleplerini gündeme getiren gruplar görmeye başladık. Bu grupların tamamının arkasında yabancı istihbarat servisleri vardır, bunlar ajandır. Yabancı servisler tarafından yönlendirilmektedir. Amaçları Türkiye’de iç karışıklık yaratmaktır. IŞİD tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan eylemler. Bunların birçoğunu duymuyorsunuz. Çünkü emniyet engelliyor. Terörün hedefi budur” diye konuştu.

Kulp’da bir imamın Cuma hutbesinde şehit ve gazilerle ilgili dua etmemesine tepki göstererek tekrar okutan Kaymakama yönelik tepkileri bildiğini belirterek konuşmasını şöyle tamamladı:

“Ne yapacaksınız? Boğazlıyan Kaymakamı gibi asacak mısınız? Bu devletten maaş alan, memuru olan bir imam eğer bu devletin askeri, polisi şehit olduğu zaman onun için dua okuyamıyorsa onun ne imamlığı kalır ne Müslümanlığı kalır. Canı cehenneme! Hangi siyasilerin şimdi bu imam bozuntusunun arkasında olduğunu görüyoruz.  Onların Türk askerinin, polisinin Türk şehidinin yanında olmadığını da görüyoruz. Bu kaymakam arkadaşa dokundurtmayız. Yapılması gereken bu imamın görevden alınması ve dışarı atılmasıdır. Bu konuda zaaf kabul edilemez. Yarın dağda terör örgütü ile mücadele ederken şehit olacağını bilerek mücadele eden askerlerimiz şehit olduklarında camide kendilerine bir duanın bile çok görüleceğini düşünerek nasıl savaşacaklar? Kaymakam kardeşimize bir Türk kaymakamına yakışır şekilde davrandığı için Zafer Partisi olarak teşekkür ediyoruz.

Ne olmuştu?

Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Burak Akeller, cuma namazı için gittiği Bahçelievler Camisi’nde imamın, hayatını kaybeden askerler ile ilgili dua okumadığını iddia etti.

Daha sonra Akeller’in, duanın okunması için imama uyarıda bulunduğu öne sürüldü. Kısa süre sonra olaya ilişkin yayımlanan haberlerde ve sosyal medya platformlarında, cami imamı M.K’nin hutbe okurken bazı bölümleri atladığı gerekçesiyle Kaymakam Burak Akeller tarafından mikrofonla darp edildiği iddia edildiği ve bu nedenle Kaymakam hakkında soruşturma açıldığı duyurulmuştu.

(Haber Merkezi)

Exit mobile version